Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 19 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 188
    От чужбина. wink;

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Предполагам че има и в България някой да продава.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    В неделя отворих един от кошерите. Мишка е влизала и зяла част от пчелите заедно с майката. За първи път виждам и разпознавам признаците на осиротяло семейство. Кошерът бучи като самолет пред излитане вирнати коремчета и пърхат с крила. Друг кошер беше тръгнал да се рои и имаше рамка с два маточника. Дадох я заедно с още една рамка с пило. На следващият ден пчелите бяха спокойни. Тази седмица ще отида да видя дали са продължили да гледат маточника. Ако ли не подозирам, че ще си заложат такъв сами.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    При мен се излюпи придаден маточник но пчелите заложиха и те ,сега не намирам неплодната майка а новите маточници си зреят

Потребител
    Регистриран
    01.03.2012
    Не ми се вярва мишка по това време на годината да успее да свърши това!

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Доказан факт е, че мишките много обичат да ядат пчелни майки.
    Това обикновенно се случва в регистрирани пчелини заради субсидията, където пчелите се бият на прелките, за да получат по-голям дял от нея ( субсидията).

Извинете, не можах да се сдържа!
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Майката е изядена доста по-рано според мен - когато си е била баш зимата. Пробелмът при мен, е ч ене мога да отварям кошерите когато е хубаво времето, а когато е хубаво времето и се падне събота или неделя .
    Поради лошото време и много други лични причини не успявах да отворя кошера за обстоен преглед преди миналата седмица - както и да е сега като отида ще разкажа, какво се е случило със семейството.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Произвели са си майка, майката е пронесла и семейството лека полека се оправя - след около 2 седмици ще тръгне липата и ще си имат и паша

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2013
    Пчеларски район
    Драгалевци
    Цитат Първоначално публикувано от христо
    Доказан факт е, че мишките много обичат да ядат пчелни майки.
    Това обикновенно се случва в регистрирани пчелини заради субсидията, където пчелите се бият на прелките, за да получат по-голям дял от нея ( субсидията).

Извинете, не можах да се сдържа!
    ххахахахахах :D

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Eдно семейство ми направи самосмяна преди месец майката ми направи впечатление че е цялата с бели косми даже по краката, в първия момент си казах какво е това животно, но се беше тамън оплодила и заредила 2 пити с яйца.
    Казах си щом работи добре няма проблеми, но вчера ми направи впечатление, че кошера е отслабнал и го отворих да видя какво става.
    Има 10 маточника, майка няма и търтей няма дано се оплоди.

Страница 7 от 19 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •