От чужбина. wink;
От чужбина. wink;
Предполагам че има и в България някой да продава.
В неделя отворих един от кошерите. Мишка е влизала и зяла част от пчелите заедно с майката. За първи път виждам и разпознавам признаците на осиротяло семейство. Кошерът бучи като самолет пред излитане вирнати коремчета и пърхат с крила. Друг кошер беше тръгнал да се рои и имаше рамка с два маточника. Дадох я заедно с още една рамка с пило. На следващият ден пчелите бяха спокойни. Тази седмица ще отида да видя дали са продължили да гледат маточника. Ако ли не подозирам, че ще си заложат такъв сами.
При мен се излюпи придаден маточник но пчелите заложиха и те ,сега не намирам неплодната майка а новите маточници си зреят
Не ми се вярва мишка по това време на годината да успее да свърши това!
Доказан факт е, че мишките много обичат да ядат пчелни майки.
Това обикновенно се случва в регистрирани пчелини заради субсидията, където пчелите се бият на прелките, за да получат по-голям дял от нея ( субсидията).
Извинете, не можах да се сдържа!
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Майката е изядена доста по-рано според мен - когато си е била баш зимата. Пробелмът при мен, е ч ене мога да отварям кошерите когато е хубаво времето, а когато е хубаво времето и се падне събота или неделя.
Поради лошото време и много други лични причини не успявах да отворя кошера за обстоен преглед преди миналата седмица - както и да е сега като отида ще разкажа, какво се е случило със семейството.
Произвели са си майка, майката е пронесла и семейството лека полека се оправя - след около 2 седмици ще тръгне липата и ще си имат и паша![]()
ххахахахахах :DПървоначално публикувано от христо
Eдно семейство ми направи самосмяна преди месец майката ми направи впечатление че е цялата с бели косми даже по краката, в първия момент си казах какво е това животно, но се беше тамън оплодила и заредила 2 пити с яйца.
Казах си щом работи добре няма проблеми, но вчера ми направи впечатление, че кошера е отслабнал и го отворих да видя какво става.
Има 10 маточника, майка няма и търтей няма дано се оплоди.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))