На подвижния пчелин кедето съм сега лястовиците идват към 9,30ч. Ловуват пресичайки пътя на пчелите към пашата на прилично разстояние от пчелина. След обилна закуска изчезват до другия ден. На стационар в населено място цял ден се въртят, а миналата седмица на единия пчелин извън нас. място се държаха много странно. Сякаш искаха да влязат в пчелина, но нещо ги прогонваше. Въртяха се в единия край около половин час. Помислих че е заради мен, но след като се махнах продължиха така.
Лястовиците, по принцип предпочитат по-дребни несекоми, но да "благодарим" на земеделците, че изтровиха и унищожиха всичко живо и сега за птиците остават ппчелите.
Набараха вече пчелина 2 пчелояда,вече трета неоплодена майка ми изчезва.Преди да се появят от 14 отводки 13 успешно оплодени.ще играе пушката тази седмица.
Моите любими фтички пристигнаха. Май не съм ги виждал толкова рано. Ще бъдат приятно изненадани, готвя се от години.
Убийствена красота.
https://dariknews.bg/novini/liubopit...snimki-2229750
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))