Държавата,по 1оо-12олв.на изгорен кошер.
Държавата,по 1оо-12олв.на изгорен кошер.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
sickbees18a_fig06.jpg
Това е най-добрата снимка на теста с млякото.
Control = Контролна проба
АFB = AГ
EFB = EГ
Щипка обезмаслено мляко на прах, малко вода и 1-2 умрели ларви. Млякото трябва да е 1%, но трудно ще го сметнете в полеви условия.
Температура 37 градуса(телесна) и клатене(разбъркване) на епруветката.
Резултат след 10-20 мин.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Здравейте,в един от кошерите открих запечатани маточници в които майката беше тъмна и когато я пробвах с клечка се размириса и разложи но не се точи и имаше някакви белезникави прашинки в разложената маса а по пилото имаше засъхнали ларви които бяха бели някои с запазена цялост други не и със обърнато тяло с с главата на долу какво може да е и как да процедирам?
за жалост нямам снимка а и изгорих всички рамки за по сигурно и няма как да ги снимам.
Този тест е много полезен,преди години имах много големи проблеми с АГ който ми се пренесе с рояци които хващах,2 години водих борба и докъто не изгорих абсолютно всичко което е имало допир със заразените пити нещата не се оправиха,това включва рамки,кошери,була,дрехи,рък авици и рамкоповдигачите,отогава насам гнилец съм нямал но моят съвет към тези които открият гнилец в пчелинаси е да унищожават всичко моментално защото става нещо страшно,изпитах го вече лично!
За колегите в този регион
От Агенция по храните - Плевен ни предадоха, че в 5 общини на Плевенска област - Кнежа, Левски, Искър, Долни Дъбник и Плевен през последните месеци е установен американски гнилец.
Това е твърде неприятно и тревожно.
Прегледайте рамка по рамка пилото. Ако имате съмнения - хлътнали капачета, отслабнало семейство, лоша миризма (на туткал), проверете с клечка кибрит съдържанието на съмнителна килийка. Ако масата се точи, твърде е възможно да има гнилец. Обадете се на ветеринарния лекар, за да вземе проба и да се изпрати в Националния Ветеринарно Медицински Диагностичен Институт за анализ.
Разпечатайте тъмните, почернели пити, през които не прозира слънчева светлина и след това ги претопете.
Не допускайте кражби.
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Не съм съгласен само с претопяването на питите .
Има ли АГ - бензин и клечка кибрит .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))