Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 67 от 91 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 661 до 670 от общо 901
    Ще ги изградят колега,слагай ги между пилото,завъртай ги на 180 градуса.Добре ли ги обтелваш?Слагай и вертикален тел,не само хоризонтални.Майките не е лошо да се подменят,щом са толкова занемарени питите,значи и майките са стари,сигурно има и много търтеево пило.

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Колега,за да градят добре пчелите са необходими 2 важни условия.Силно семейство с много млади пчели и нектаропоток.Температурат също е важна,но тя сега е подходяща за почти цялата страна.Така че щом има недоизграждане на питите,значи нещо се губи.Ако семейставата ти не са достатъчно силни,просто трябва да изчакаш търпеливо да се засилят,а ако е липса на принос на нектар-сиропа върши работа-до момента в който дойде някаква паша.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    да едно от семействата е слабо, но другите две са силни. Що се отнася до майката, точно на слабото семейство тя е минало годишна а на другите семейства майките са от по миналата година. Иначе да на слабото семейство има и доста търтеево пило. Но въпроса ми е сега когато питите са недоизградени но на част от тях майката е започнала да осеменява трябва ли да изчакам и да не слагам нови восъчни основи или мога да слагам нови ВО.
    Имам и друг въпрос на който също ако не е проблем бих желал да ми отговорите. Едно от семействата ми е на 8 рамки в 10 ДБ кошер, мога ли вече да му слагам магазина да събират мед , тъй като акацията цъфна и не ми се ще да я пропускам.
    Благодаря предварително.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Според мен ,бързо слагай магазина ,още 1 основа и евентуално магазин и на другото

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Точно както казва колегата-слагай магазин и основи.Щом си на прага на акацията е добре.Ако тя се отчете с нектар,пчелите че си изградят всичко и мед ще съберат според силите си.Успех...
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Сложих магазини на двете по - силни семейства. Сега дали да не сложа и на по - слабото, то е на седем рамки в ДБ 12 рамков кошер.

Потребител
    Регистриран
    07.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ
    Сложих магазини на двете по - силни семейства. Сега дали да не сложа и на по - слабото, то е на седем рамки в ДБ 12 рамков кошер.
    Седем рамки с пило,4 с пило 1 с прашес и 2 с некрат...уточнявай тези неща,че комбинаций има много....

Наблюдател
    Регистриран
    21.10.2010
    Пчеларски район
    n.zagora
    Разширявай с основи.

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    Извинявам се за неточните въпроси, но съм си новобранец и не знам точно как да питам . Иначе имат 5 рамки с пило и по една с нектар и прашец.
    иначе на двете си по силни семейства сложих магазините преди около 3-4 дена и одеве ги погледнах да видя какво вършат. За огромно мое разочарование не бяха сложили и една капка мед в магазините. Има много малко пчели, които са се качили в магазина. Според вас на какво се дължи това,аз ли нещо бъркам или....? Колко време след като се постави магазина трябва да започнат да го пълнят с мед ??
    Благодаря предварително!

Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ
    Според вас на какво се дължи това,аз ли нещо бъркам или....?
    На слаби и не подготвени за пашата семейства.

Страница 67 от 91 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •