Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 67 от 121 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 661 до 670 от общо 1210
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нали имаше датчици за влажност в кошерите? Как е сега спрямо миналогодишната? Защото конденза може да се получава и поради висока външна влажност.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Към Слънчо.Ти имаш ли лични наблюдения какво се случва при двата вида сироп когато са с еднаква гъстота.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Венци, не съм съгласен. И аз казвам че като се храним пускаме слюнка така или иначе. Предполагам така е и с инвертазата при пчелите, само че има голяма разлика после. Тъй като продукта е вече инвертиран и почти с подходящото водно съдържание не им се налага да поддържат подходяща температура за инвертиране и влагат малко труд по корекция на водното съдържание.
    Измъчихсе да пиша от телефона.
    Спирам за днес

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Към Слънчо.Ти имаш ли лични наблюдения какво се случва при двата вида сироп когато са с еднаква гъстота.
    И двата сиропа ги взимат еднакво, но в единия случай сиропа не се преработва или се преработва отчасти, защото все пак минава през храносмилателната система на пчелите и те волно или неволно отделят ензими, а в другия случай задължително сиропа преминава през неколкократна обработка чрез жлезите на пчелите и в зависимост от интензивността на пашата този процес може да е по - дълъг или по - кратък.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ами не е вярно. Няколко пъти писах при еднаква гъстота. Разликата за пчелите е само във водното съдържание.
    Ти разбираш от захарни сиропи колкото баба ми от ядрена физика. Дори мисля, че второто е по - вероятно.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Ха ха знам нещичко за инвертираните сиропи ама това няма никакво значение, въпроса е дали пчелите знаят че е инвертиран-щото те горките и мед да им дадеш пак го инвертират и ползата от инверта е равна на нула

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това къде го прочете? Дай източника на тази информация? В коя лаборатория е доказано? От кой научен колектив?
    Или просто ТИ така си мислиш?

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    А ти сериозно ли мислиш че пчелите различават инвертиран и не инвертиран сироп.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ясно е, че разреждане на меда има и това разреждане го правят преработвателите, защото те много добре знаят кой мед колко може да се разреди за да "мине". Това разреждане никой няма да ни позволи на нас пчеларите да го правим, защо тази далаверка да остава при нас.
    Който обаче иска да си продава меда бързо ще трябва да гони перфектно качество, защото търговците ще купуват приоритетно такъв мед, който става за разреждане а не вече разреден.
    Дето имаше един виц: ако пчелите знаеха какво става с меда им, щяха да го разреждат още в кошера.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    А ти сериозно ли мислиш че пчелите различават инвертиран и не инвертиран сироп.
    Моето лично мнение не е миродавно, защото аз съм обикновен пчелар който е затрупан с работа с цел да се оцелява и да се развива. Аз нямам време за научни експерименти нито материална база, нито такъв интелектуален потенциал. Въпроса е много сериозен и с него предполагам са се занимавали ред научни екипи в белите държави и инвертирания сироп е навлязъл сериозно в тяхната технология на пчеларство. Аз този факт не мога да го отхвърла заради думите на Vencii анонимния от "асеновград". Дебело подчертавам, че не се заяждам , а просто ти отговарям.

Страница 67 от 121 ПърваПърва ... 1757656667686977117 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •