Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 65 от 127 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 641 до 650 от общо 1262
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Може да се направи и една отделна анкета за пчелари извън конфедерацията та да се види какво е и тяхното мнение.В крайна сметка решението, което ще се вземе от министерството ще касае всички пчелари в България.
    Господин Цонев вие с колко кошера пчеларствате и в населено място ли са разположени те ?

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

В предишният си пост пропуснах да напиша:

Дали има пчелар м/у нас на който пчелина му е в УПИ и не отговаря на изискванията на сегашният закон? Смятате ли, че нещо направено в разрез с нормативните разпоредби действащи в момента трябва да бъде узаконено? Не знам коя ще е тази организация, съюз или КБП да защитава нещо което
    в момента е незаконно, и как би го узаконила. Всички сме против изваждането на кошерите ни от населените места, но отговарят ли пчелините ни на закона?

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Знаете ли какво ми хрумна, което наистина изглежда СПРАВЕДЛИВО И ЧЕСТНО за всички - ха-ха. Нека да не ограничаваме пчеларите в бройката на кошерите и да не ги тормозим с някакви отстояния от огради и детски градини. Нека да въведем едно единствено изискване:

Забранява се на пчеларите в населените места да използват пчеларски костюми.

Длъжни са да работят по къси гащета и риза с къс ръкав. Ръкавици и очила също са забранени. Ако при тези условия пчеларите са в състояние да гледат 10, 100 или 1000 кошера - ами нека да го направят, и така ще покажат на всички свои комшии колко безопасен е пчеларския занаят.

Ако обаче пчеларя се облече в пчеларски костюм, с това той вече ДОКАЗВА, ЧЕ ПЧЕЛИТЕ МУ СА ОПАСНИ. Ами при това положение ще му се наложи ДА ЗАБРАВИ ЕГОИЗМА СИ, и да започне поне малко от малко да се съобразява с интересите и на останалите членове на това общество. Ще се наложи да има лимит на бройката на кошерите, както и отстояния от оградата. И тогава това НАИСТИНА ЩЕ БЪДЕ СПРАВЕДЛИВО !!!
    ХА, ХА - та аз винаги ги преглеждам така. Дори по малко хапят, защото като си гол ветреца те полъхва и си сух, а когато си със скафандър при 30-35 градуса си се изпотил като прасе и пчелите побесняват, и като не могат да жилят теб си го изкарват на околните.

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
    Може да се направи и една отделна анкета за пчелари извън конфедерацията та да се види какво е и тяхното мнение.В крайна сметка решението, което ще се вземе от министерството ще касае всички пчелари в България.
    Господин Цонев вие с колко кошера пчеларствате и в населено място ли са разположени те ?
    Да, би могло да се направи анкета и с всички пчелари, за да е по-пълна картината. това изисква повече усилия, но ще очертае по-добре действителното положение. Аз имам под 10 кошера и ги гледам в населено място. При тях съм попстоянно само през лятото. Ако се наложи да ги изнасям извън населеното място най-вероятно ще приключа с гледането на пчели, въпреки, че имам ниви в околността на населенот място.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    ХА, ХА - та аз винаги ги преглеждам така. Дори по малко хапят, защото като си гол ветреца те полъхва и си сух, а когато си със скафандър при 30-35 градуса си се изпотил като прасе и пчелите побесняват, и като не могат да жилят теб си го изкарват на околните.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Абе аз като по-прост и наивен искам да питам:
    Някой правил ли си е труда да потърси епиписалка(епинефрин или друг медикамент)? Не ми говорете, че ще вадите със спринцовка от шише като човека пред вас си заминава.
    Аз го бях задал този въпрос преди месеци и тишината говори много.
    Не се сещам колко умрели от пчели има в България за последните 10 години, но се сещам колко са умрелите от нападения на домашни кучета и колко нахапани и за радост живи деца има.
    Някакси цялата ситуация ми изглежда смешна и ще ме прощавате, но толкова по-сериозни проблеми има обществото, че до пчелите ли опряхме.

Забравих да питам: Някой правил ли си е труда да прочете, че приема на Витамин D дето струва 3 лв / година може да реши сериозните проблеми с пчелната отрова. Казва се Вигантол.
    Стига до 4-5 пъти по-малко остри реакции на пчелна отрова! За 3 лева!
    Скуте дай инфото, ако се сещаш в кой сайт беше, че не мога да го намеря.
    Че и като бонус някъде се твърдеше, че комбинацията между витамина и отровата помага за артрит.
    Отново забравих витамин C и ракия също помага
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Apipen/Anapen/Epipen е добре да присъства в аптечката на колата на всеки пчелар.
    От друга страна, трябва да се внимава с него, тъй като може да причини смърт, ако човек случайно се самоинжектира без да иска, без да е бил нажилен от пчели.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Сред обществото цари една психоза спрямо пчелите,и когато стане въпрос за пчели хората се сещат първо за жиленето и болката ,която произхожда от това,след това се сещат,че тези животинки произвеждат мед,и вероятно не се сещат за най голямата полза от пчелите,опрашването.В предните постове четох някакви предложения относно допитване до саседи дали са съгласни до дворовете им да се разполагат пчелини.Ми то е ясно,че почти никой няма да си даде съгласието за това.Поне за мен подобно предложение е неуместно.
    След като толкова много години сме си гледали пчелите по дворовете,не трябва ли да отстояваме това да си остане така,и това да бъде главното ни искане пред МЗХ вместо да се чудим какво ограничение да им предложим ние самите под формата на пазарлък.Винаги ще има недоволни съседи,или завистливци.Дамян правилно каза,че вероятно има повече нахапани хора от кучета,или починали от нахапване от кърлежи, отколкото починали от ужилвания от пчели,но кучетата в селата си стоят,както и овцете,защо ние трябва да си махаме кошерите.Не може цял живот да си градил някаква база с цената на много труд и лишения и в един момент да оставиш всичко , и да се изместиш по полята.Това би обрекло много семейства на нищета,понеже пчеларството им е основен поминък.Вероятно има пчелари ,за които местенето на пчелин от едно място на друго не е проблем , защото имат пари зад гърба си,и вероятно ще оцелеят,но какво правят останалите ? Вероятно ще приключат с пчеларството.А кои са останалите?Може би едно 70% от полупрофесионалните или професионални пчелари.Нямам предвид тези с по 5-10 кошера,тяхната загуба не би ги лишила от препитание.Според мен е по добре да си отстояваме интересите отколкото да си вкарваме автогол сами.Не си оставяйте пчелите в гората , защото може да не си ги намерите после !

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Абе хора, не разбрахте ли, че цялата тази еуфория около ваденето на кошерите от населените места беше предизвикана, за да се отвлече вниманието от щуротиите, дето се направиха с промените на закона през юли. Ей така тайничко и доста добре прикрито.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    И аз това се чудя. НАИСТИНА ЛИ СМЯТАТЕ ЧЕ НЯКОЙ би си помислил да ТРЪГНЕ ДА ВИ ВАДИ КОШЕРИТЕ ОТ СЕЛАТА???

Тая залъгалка я слушам от няколко години вече и досега - нищо. Аз се чудя какво ли би станало ако пчеларите направят контраблъф на техния блъф.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 65 от 127 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •