Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 65 от 82 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 641 до 650 от общо 819
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А аз като я гледам, предвиждам в скоро време брутално опушване на тез пчели и яко омазване
    Направо ше тряа да действат по команда "Газ! чорапи наметало"
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Виждам разделители на Матеев .
    При зазимяване , когато средните пити са с повече мед може да се увелиличи разстоянието до 15-16мм.
    Важното е , че пчелите са живи .
    Успех .
    Благодаря за съвета, ще го имам предвид. Да, имам семейства закупени от г-н Матеев, както и такива с негови майки. Наистина най-важно сега е да оцелеят пчелите. Като се сетя, че миналата година по това време ги гребях с лопатата, силни бяха, много пчели, но болни Затова сега приоритет ми е да се запазят здрави независимо как ще излязат от зимата. И да са слабички, ще ги засиля. Но да са живи и здрави.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Като гледам от снимката личи че има много мед в кошера.
    Тук и в още няколко като тях, има мед наистина. Но не са всички така, при някои доста са изтънели.

Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    А аз като я гледам, предвиждам в скоро време брутално опушване на тез пчели и яко омазване
    Направо ше тряа да действат по команда "Газ! чорапи наметало"

Не разбрах какво точно ми казваш, но доколкото те познавам, не е нищо добро.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Не е толкова лошо, дори няма лошо, ако се направи както трябва, но все пак оставям г-н jordanov да се доизкаже по въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Благодаря, почитаеми г-н Дончев.

Прочие, сега се замислям, че може и да не съм прав - по причина, че не следя последните писъци в пчеларската мода. Така и няма да разбера какъв е смисълът от надставка над кълбото при зимуване, но как да е. Докога е планирано да остане в това положение?

П.п. И всъщност, аз съм безкрайно добронамерен...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Нищо сложно, да се изчистят 5 далачета (полупразни) по 3-4см (високи). Дето не им е мястото там.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Благодаря, почитаеми г-н Дончев.
    Прочие, сега се замислям, че може и да не съм прав - по причина, че не следя последните писъци в пчеларската мода. Така и няма да разбера какъв е смисълът от надставка над кълбото при зимуване, но как да е. Докога е планирано да остане в това положение?
    Странна работа, никога не сте използвали нещо, но сте против jdrumev дори нарече надставките "глупост" макар че и той не ги е използвал. Ами на мен са ми много полезни. Поставени навреме вършат чудесна работа. Можеш спокойно да си поставиш и по-дебела питка върху рамките, от онези 2,5 кг (в случай, че си ползваш таблата, а не завиваш с парцали и найлони). Можеш дори и хранилката да си поставиш вътре, директно върху рамките. Въобще, за мен това е едно много полезно съоръжение при зимни условия. Можеш да опиташ с 1 кошер догодина, какво ти коства да пробваш, може и да ти хареса. За кошери ДБ с подвижно дъно и ЛР се продават във всеки пчеларски магазин. Моите ги правих по поръчка, по размер. Много съм доволна.

До кога е планирано това положение? Ами нищо, което се случи с тези семейства, не беше планирано да е така. Затова и сега няма план докога да е така. За момента ще останат както са си. Ще решавам в движение но смятам, когато се постопли и изпразнят далачетата да ги изчегъртам, както казва Валентин. Празни, далачетата са доста трошливи и едва ли ще е проблем да ги махна. Не вярвам майката да се качи да снася точно в тях. По-голямата част от кълбото си е върху плодниковите рамки.

Реших да дам снимка и ново инфо за тези семейства, тъй като есента коментирахме ситуацията. Просто ъпдейт за състоянието на тези семейства 3 месеца по-късно. Това е.

П.п. И всъщност, аз съм безкрайно добронамерен...
    Не казвам, че по принцип не си. Говоря само за себе си.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колежке , не бързайте с извода за наставките .
    Вчера не писах , че вашите пити са раздалечени прекалено .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Според мен изчисти тия далаци в най-скоро време и захлупи семейството отгоре (без надставката). Така като е празно пространството, се губи много.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    jdrumev дори нарече надставките "глупост" макар че и той не ги е използвал
    Това , че не използвам наставки е вярно,ама сигурно съм бил пиян или не разбран когато съм писал това.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За мен тия надставки са луда работа ако не мислиш да храниш с пакети.
    За тоя пост ли става дума?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Страница 65 от 82 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •