Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 65 от 496 ПърваПърва ... 1555636465666775115165 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 641 до 650 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Аз не казвам че съм прав, просто за мен така стоят нещата и ако искам да оцелея трябва да се съобразявам със ситуацията, а не с това дали съм прав или дали правя някому добро впечатление. Извинявам се ако съм засегнал някого, но ........
    Цена на меда на едро:
    2012 - 4.00 лв
    2013 - 4.30 лв
    2014 - 5.00 лв
    не ни е проблема цената на меда а организацията като съсловие и тупкането по масата и защитаването на интересите ни като цяло а не само на част от нас. И 10 лева да ни дават за меда като няма добив пак ще сме с празни ръце.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аз не казвам че съм прав, просто за мен така стоят нещата и ако искам да оцелея трябва да се съобразявам със ситуацията, а не с това дали съм прав или дали правя някому добро впечатление. Извинявам се ако съм засегнал някого, но ........
    Ако искаш да оцелееш, не залагай само на един кон.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    не ни е проблема цената на меда а организацията като съсловие и тупкането по масата и защитаването на интересите ни като цяло а не само на част от нас. И 10 лева да ни дават за меда като няма добив пак ще сме с празни ръце.
    Колега нали видя Матеев до къде стигна с НПО-то, на приказки всички се ежим, а когато трябва да се свърши нещо конкретно никакви ни няма..... При това положение все още ли вярвате че призивите да не се продава под 5 лева ще бъдат чути от някой?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ако искаш да оцелееш, не залагай само на един кон.
    По добре един, но най добър отколкото няколко, но мърши.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Колега нали видя Матеев до къде стигна с НПО-то, на приказки всички се ежим, а когато трябва да се свърши нещо конкретно никакви ни няма..... При това положение все още ли вярвате че призивите да не се продава под 5 лева ще бъдат чути от някой?
    не но е факт ,
    че мед няма сега от тези превалявания замина и слънчогледа.Мед няма! Кой как иска така да го продава .Аз лично в момента го продавам по 6пв на тенекия и се продава оше не изваден записвам ги.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И какво стана сега? Мед по принцип няма, който е сколасал да има го продава скъпо и прескъпо, който няма де се оправя както може....Това беше в кръга на шегата, за сега спирам участието си по темата и пожелавам на колегите (както и на себе си) НАЙ ВЕЧЕ ЗДРАВЕ, силен финал на сезона и по високи изкупни цени.

Да то и аз основно на него се надявам, мисълта ми беше че колкото повече мед се предлага на пазара, толкова повече цената му пада, точно заради тези "другите" дето се занимават с пчели между другото и всеки допълнителен лев дошъл от тях им е добре дошъл.
    Цеко, ние другите, въобще не се интересуваме от "изкупната" цена. Ние добиваме само толкова, колкото ни е нужно и колкото можем да продадем на познати и приятели на една "прилична" цена. И както ти не се интересуваш, дали моя бизнес върви, така и мен не ме интересува твоя. Конкуренция е жестока, но това е реалността. Който може оцелява ... ама няма място за всички.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Цеко, ние другите, въобще не се интересуваме от "изкупната" цена. Ние добиваме само толкова, колкото ни е нужно и колкото можем да продадем на познати и приятели на една "прилична" цена. И както ти не се интересуваш, дали моя бизнес върви, така и мен не ме интересува твоя. Конкуренция е жестока, но това е реалността. Който може оцелява ... ама няма място за всички.
    Браво много точно изказване, но как би се почувствал ако някой се поинтересува от твоя бизнес и така между другото започне да го предлага на потенциалните ти клиентите на някаква "прилична" цена, въпреки че тя реално е съвсем друга, (т.е. човека работи в сивия сектор) при положение че ти на нея разчиташ и съвестно си плащаш осигуровки, данъци и т.н. (надявам се) ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Аз виждам два варианта,минаваш и ти в сивия или търсиш конкурентни варианти.Както примерно,царевични пръчки с камионче.

Наблюдател
    Регистриран
    16.12.2013
    Този форум от ден на ден взе да ми прилича вижте ме аз колко съм по - .............. от теб. Няма никаква етика, колегиалност, морал и т. н. в някой изказвания! Призовавам колегите малко за здържаност в някой изказвания!
    Ако искаш мечтите ти да проработят, трябва ти първо да поработиш.;)

Страница 65 от 496 ПърваПърва ... 1555636465666775115165 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •