Здравейте,нов съм-от две години имам любимци(както ги нарича жената).Първата година кошерите ми бяха разположени на трева,и умрели пред кошерите не бях забелязал.Тази година откакто подхранвам с по малко сироп(досега 3пъти по 800гр на седмица-еднократно)понеже вече са на гола пръст седмично пред всеки от кошерите намирам50-100 умрели пчели.Виждал съм как пчела изважда уряла и я отнася надалеч,а тук са пред кошера.Чудя се дали това количество на подмор е нормално(то така и колата нещо глъхнеше и пак така се чудех..,докато майстора не ме светна да сменя бензиностанцията)Та в този ред на мисли ако има някой да ме "светне"..... Иначе семействата са сравнитело силни с доста пило...
Здравейте. Зазимих единия кошер с магазин отдолу с 10 рамки в които имаше и малко мед. Сега вече април наближава, кошера е средна работа... Тоя магазин време ли е да го махам. Като цяло плана ми е да цепя от този кошер ако се развие. Но ако магазина пречи по някакъв начин, да хвана да го складирам?
Приятелю , сам си отговаряш на зададените въпроси .
Действаш според развитието на семейството .
На кое точно си отговорих?![]()
Да махам ли магазина по това време, защото пречи или?
При мен магазините седят отдолу до настъпване на първата паша, след което ги слагам отгоре. Не съм забелязал да пречат, дори им създаваш по-добър микро климат в плодника. Миналата седмица реших да проверя в най-силния, дали майката не се е излъгала да слезе да осемени някоя пита, ама цъ, всички рамки са празни и сухи на барут от край до край, а ги подхранвам всеки ден![]()
Както е писал Тарти, пробвай да ги засилиш и развиеш нагоре, щом мислиш да ги цепиш![]()
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))