Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 61 от 107 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 601 до 610 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Здравейте имам въпрос свързан с восъчните основи.Начинаещ съм и реших да си взема един кашон в.о. 100бр. вместо всеки път да купувам по няколко но проблема е че имам 8 отводки и незнам дали ще се развият до толкова че да им сложа и магазин поне да го изградят ако не за мед и въпроса ми е ако ми артисат тези основи дали ще са годни за догодина да ги ползвам и как ще е по добре сега да ги прикрепя за рамките или догодина да ги монтирам към рамките.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Здравейте, от един месец съм собственик на две отводки. Купих ги на по 5 рамки ДБ, в момента са на по 7 рамки и 6 междурамия пълни с пчели. Там където се намират пчелите липата ще цъфне след около 10 дни, за този период най вероятно ще могат да изградят по още една две основи.
    Въпроса ми е дали да пробвам да им сложа магазин за липата или да ги разширя напълно до достигане на максималния брой рамки в плодника?
    Ще съм ви благодарен за съветите.
    Докато не напълнят плодника и десет магазина да им скожиш няма се къчат освен ако не им сложиш преграда долу

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Здравейте, от един месец съм собственик на две отводки. Купих ги на по 5 рамки ДБ, в момента са на по 7 рамки и 6 междурамия пълни с пчели. Там където се намират пчелите липата ще цъфне след около 10 дни, за този период най вероятно ще могат да изградят по още една две основи.
    Въпроса ми е дали да пробвам да им сложа магазин за липата или да ги разширя напълно до достигане на максималния брой рамки в плодника?
    Ще съм ви благодарен за съветите.
    Докъде я докара ?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Благодаря за загрижеността Ви г-н Йорданов. Виждам, че сте от Свищов, аз също но по стечения на обстоятелствата живея в София. Та да ви отговоря:
    на 05.07.14г. като започна да цъфти липата на едината отводка която беше на 8 рамки пълни с пчели и 4 рамки със запечатано пило реших да му сложа магазина. В магазина сложих 4 рамки с основи и на 13.07.14г. след като ги отворих останах учуден че рамките бяха изградени и напълнени с липов мед. Не бях готов за този резултат и веднага сковах и обтелих още 5 рамки и напълних магазина ще видя след като прецъфти липата какво е станало. Установих, че е липов меда защото го опитах от далаците, които бяха пуснали в празното пространство в магазина. Другото което ми направи впечатление, е че магазинните рамки ги бяха изградили доста неравномерно( една издута, до нея другата вдлъбната), но си мисля че е заради това, че бяха само основи. Другата отводка също се развива добре в момвнта е на 9 рамки + 1 за градеж, може би трябваше и на нея да и сложа магазин, нооооо мисля че е късно вече.

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    ... Другата отводка също се развива добре в момвнта е на 9 рамки + 1 за градеж, може би трябваше и на нея да и сложа магазин, нооооо мисля че е късно вече.
    Мисля,че изобщо не е късно.По принцип магазините се свалят към края на август,според пашата.До тогава може да ти напълнят магазина.Ако нямаш изградени рамки,слагай да градят,до като могат.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Да, и аз мисля като Антонов. Слагай смело да градят и на седмица-две поглеждай как е в плодника, обаче внимателно. Неравномерното изграждане - след първото центрофужене ще ги оправят. Особено пък ако има и с какво да ги напълнят Успех!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    02.01.2014
    Пчеларски район
    Общ.Чепеларе с.Косово
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ами щом няма пчели, от къде да дойде това пило?
    Колега не съм казал, че няма пчели ,а че няма пило ,а пчелите са на 5 рамки в този кошер, но без пило и затова мисля, че когато рояка е тръгнал да бяга е избягал и аз съответно съм го хванал с новата майка, която не е оплодена и затова няма пило.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Молба за отговор от много начинаещ пчелар към запознатите-имам два многокорпусни 10 рамкови кошера от тазгодишни отводки.Вече се разшириха до около девет рамки и предстои поставяне на втори корпус.Разполагам само с рамки с восъчни основи/нямам изградени пити/.Въпроса е да ги поставя всички нови отгоре с корпуса и да не пипам повече,или да ги разместя по някакъв начин шахматно?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Нищо не прави.Сега се мисли вече за свиване . .Но все пак си зависи от района и пашата.Не си зори пчелите а ги щади и подготвяй за зимата.
    Милен Михов

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Прав е колегата , от тук нататък няма за какво да ги юркаш повече. Нека иззимуват а напролет ще си довършат работата
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Страница 61 от 107 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 32 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 32 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •