Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 61 от 82 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 601 до 610 от общо 819
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колежке , защо не го написахте в един от първите постове ?
    Лично аз , тогава щях да ви опревергая .
    За съжаление , всички мои приятели от форума влязоха в полемика заради един пост .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Метода е началото на август месец да ги задръстиш с гъст сироп 2:1 или с инвертиран такъв....
    Аве градски, с това задръстване и пълната надставка с твърда хана , бъзикаш ли колежката или това е чудодейната Странджанска технология.

В повечето страна в началото на август още стоят магазините. На повечето от нас, майките снасят до края на септември, къде с малко помощ, къде без.
    Ти си на 600км.от там, а много категорични съвети даваш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колежке , защо не го написахте в един от първите постове ?
    Лично аз , тогава щях да ви опревергая .
    За съжаление , всички мои приятели от форума влязоха в полемика заради един пост .
    Кое да напиша, какъв беше плана ли?
    Писала съм го, обсъждали сме го и както виждаш и jordanov го е споменал, вярно,
    даде ми линк към тема с подобна идея, където дори е показано как се формира кълбото при такова подреждане.
    Но за някои от кошерите това вече не може да се направи заради споменатия градеж, за който точно търсех решение.
    Какво значение има това сега?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасов не се убиждай, но на Янчо постовете са много вярни.Колежката е направила грешка като е оставила пространство.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колегата още тогава Ви даде линк - Къде , и как се работи . Но , там няма нищо общо с Вашата работа .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За мен тия надставки са луда работа ако не мислиш да храниш с пакети.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Атанасов не се убиждай, но на Янчо постовете са много вярни....
    Нима ? Няма да се обидя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Точно Даче !
    Много съм гледал в Тубата , но до сега не съм го правил .
    Успех утре с кабаните , аз няма да излизам .

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колегата още тогава Ви даде линк - Къде , и как се работи . Но , там няма нищо общо с Вашата работа .
    Цитат Първоначално публикувано от Владо-Gillan Виж публикацията

Какво ще стане, ако зазимим кошерите със магазините?
    Под зазимяване, имам предвид буквално всички пити заедно със пчелите да са във магазините.Примерно зазимявам 10 рамков дб, поставям му два магазина, и качвам всички пити горе, запас, прашец, пчели и кълбо всичко да е горе.Плодника да е празен, и като казвам празен, то наистина празен.Без пити, пълни или празни, просто плодника буквално празен.
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Върху плодник ДБ стар модел се поставя надставка, 7см, която е направена като продължение на кошера - със същата дебелина на съответните страни като кошера, с лайсни за окачване на тях на рамките. Изваждат се всички рамки, поставя се надставката и рамките се връщат окачени в надставката като по този начин се оформя празно пространство ПОД рамките, ~ 9см от пода. Над рамките се поставя покривна табла в която е поставен фибран, на който е изрязан отвор с големината на отвора на покривната табла и този отвор е замрежен. При това подреждане разстоянието между рамките и покривната табла е ~2 см.
    Идеята на това упражнение е, кълбото да е на по-високо и по-далече от отвора и студения въздух, макар по моите книги да твърдят, че пчелите зимата имат нужда от СО2, за да зимуват по-добре.
    Какво точно му е толкова различното? Само дето едното е в магазини, а другото е в надставки, получава се повече празно пространство в единия случай.
    Според мен идеята е същата. Сега, че при някои от кошерите не се получи е отделен въпрос. Но при останалите го направих. Ще видим пролетта за резултата.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Какво точно му е толкова различното? Само дето едното е в магазини, а другото е в надставки, получава се повече празно пространство в единия случай.
    Според мен идеята е същата. Сега, че при някои от кошерите не се получи е отделен въпрос. Но при останалите го направих. Ще видим пролетта за резултата.
    Различното е, че ти когато си заложила надставките не си сложила питите да лежат на Релсите на Надставките. Нали това ти е била целта.

Страница 61 от 82 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •