Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 606 от 683 ПърваПърва ... 106506556596604605606607608616656 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,051 до 6,060 от общо 6828
    Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    И аз не съм обединявал преди зазимяване, но нали сега се уча, та е подходящ момента за експеримента. Слабаците са на по три до четири ЛР междурамия пчели, имат си майки и медени венци. Мога да ги огранича с преградни дъски от фибран, мога да ги сложа във фибранени сандъчета от отводките на зооинж. Матеев, но реших да пробвам с обединяване. Освен ако не ме посъветвате друго. Събота и неделя дават топло време, тъкмо за целта. После питките и каквото стане. Та затова не ми се иска с вестник, че не се знае какво време ще дойде после при подреждането.
    Именно топлото време може да те прецака, не да ти помогне, а иначе ако са с добра майка и здрави пчели ще си изкарат и така, но ти си знаеш най добре

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    За последното не е сигурно дали и след обединението няма да се случи. А може и слаби да оцелеят и трите. Последните години разни слабаци оцеляват, а силните още октомври, ноември си заминават. Знае ли човек? Аз не обединявам. Излишна работа. Така смятам.
    Обединението трябва да има цел, иначе наистина е излишна работа

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз, като съвет приветствам идеите ти, но не и обединението.
    Кое от останалото е по-приветствано?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Именно топлото време може да те прецака, не да ти помогне, а иначе ако са с добра майка и здрави пчели ще си изкарат и така, но ти си знаеш най добре
    О, аз, ако знаех най-добре, нямаше да питам. Но поне три ще обединя, колкото да видя резултата. Ще си избера най-големите слабаци. Основно въпроса ми беше ще стане ли без вестник?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от barkov1982 Виж публикацията
    Обединението трябва да има цел, иначе наистина е излишна работа
    Целта каква е? Обединяваме с мисълта, че от три слаби ще се получи едно силно, но кой знае? Може майките да се потрошат и да не остане нито една. Загуба. Може и да не се обединяват и да изкарат и трите, а може да си заминат и трите или някое да изкрета. Варианти много. И в крайна сметка - Божа работа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Кое от останалото е по-приветствано?
    И двата начина са добри, но мисля, че сандъчетата на Матеев ще са най - добре. Дори, ако ги подсилиш странично с още по един пласт фибран.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    въпроса ми беше ще стане ли без вестник?
    Категорично - НЕ.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Или друг вариант трите слаби ако са с млади майки добавяш към три средни с по стари майки и каквото стане(пробвано), и пролетта се кефиш на избора на пчелите, например.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    О, аз, ако знаех най-добре, нямаше да питам. Но поне три ще обединя, колкото да видя резултата. Ще си избера най-големите слабаци. Основно въпроса ми беше ще стане ли без вестник?
    За вестника, зависи кога го правиш, ако го правиш на топлото ползвай го

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Категорично - НЕ.
    Би ли дал малко яснота за твърдението си.

Страница 606 от 683 ПърваПърва ... 106506556596604605606607608616656 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •