Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 60 от 496 ПърваПърва ... 1050585960616270110160 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 591 до 600 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    В търговията участват двама продавач и купувач .Купуващия е определил цената която е готов да даде така че продавача или се съгласява или не.И ако говорим в цифри сметни средна цена при/рапица 4лв.-акация 5,5лв-липа 4,5лв.-полифлора 4,2лв/Това е реалността

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Това е реалността, ако има мед за изкупуване в изобилие. Ако обаче всички пчелари едновременно решат, че за по-малко от 4.60 няма да си дадат меда, реалността може да стане друга. Един-единствен изкупвач да клекне и да купи един единствен път от някой пчелар по 4.60 и този някой пчелар да се похвали по форумите, и цената твърдо ще се бетонира на това ниво. Всички пчелари ще повярват, че това е възможно, и тази вяра вече няма как да бъде разбита. Изкупвачите ще се нацупят, ще се ослушат и най-накрая искат или не - ще започнат да купуват по 4.60.

За да се случи всичко това, трябва да има и активна медийна пропаганда чрез пчеларските вестници и чрез форумите.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    През 2012 година при цена 4.00/4,20 лв. един колега обикаляше селата в моята община и уговаряше всички да не продават под 4,40/4,50 лв. и повечето се съгласиха а накрая същия този колега си продаде първи меда на 4.00 лв./кг после каза че му трябвали пари дъщерята била в София и искала нова кола....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Освен това има/познавам пчелари които добиват средно около 10 тона мед и които казват че тях и цена от 3 лв. ги устройва - не са регистрирани никъде, не искат документи, ползват антибиотици и не им пука за останалите или цената... те казват така 10 т х 3 лв. = 30 000 лв. в джоба - няма данъци, няма осигуровки кво повече да искам ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дори и да е така - изкупуването ще мине на 2 вълни - първата вълна изкупвачите ще изкупят евтиния мед и после ще подсмърчат 2-3 месеца и искат или не - ще започнат да изкупуват и скъпия. Няма начин да не проявят интерес, особенно ако знаят, че някъде там има няколко хиляди тона мед и във всеки един момент от време може да го грабне някой техен конкурент.

Хубаво е пчеларите да се самоорганизират на групички, които да имат по 20 тона мед. Това може да го уреди местната пчеларска организация. Когато на някой изкупвач му предложиш директно 20-тонна партида, изкушението му е много голямо да го купи, защото разходите по предварителната подготовка с пробите и по транспорта след това ще са минимални.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    това би било добре но има няколко проблема - на много места няма дружества (не могат се организират, да се разберат кой ще е председател, членски внос), някой дружества се водят само на хартия и има пълна незаинтересованост, никой не иска да дава пари и най-вече няма никакво доверие между пчеларите дори и в едно село да са....

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    А как се обединяват в ловни дружинки и не се изпозастрелват един друг?

Нали знаеш лафа - ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА - ако имат интерес, ще се обединят. Ако не - ами всеки сам да си сърба попарата.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    А как се обединяват в ловни дружинки и не се изпозастрелват един друг?
    е те това е най-интересното - за лов, банкет, взимане на пари са първи и нямат равни, а като се заговори за дружество обща работа всички се разболяват от глухота и започват да проявяват симптоми на амнезия...

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Синдикат на пчеларите.Това е бъдещето.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Търговците на мед се задействаха! Почна се с платените статии:

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=486071

Сега те(прекупвачите и търговците на мед) най-вероятно ще проглушат ушите на всички с колко рекордни добиви се очакват и колко ще е добра годината за пчеларите, като по този начин ще "натиснат" цената максимално надолу.
    Провокация на която не трябва да се поддаваме!!!

Страница 60 от 496 ПърваПърва ... 1050585960616270110160 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •