Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Разреждам тимол на кристали и им давам в сиропа. След всяка една паша, като им върна рамките от центрофуга получават по 3 литра сироп 1 захар 2 вода+ тимол.
    Би ли споделил колко тимол слагаш в сиропа? Успява ли да се разтвори?

Здравейте,

Направих два клипа, които можете да гледате на линковете по-долу:

Загинал кошер - http://www.agro-consultant.net/web-t...en-kosher.html
    Избягал кошер - http://www.agro-consultant.net/web-t...order-ccd.html

В първия клип нещата са ясни, но по-интересна е ситуацията във втория клип.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    От 500 - 6 загинали. Основната причина беше урагана, който беше натъркалял известно количество кошери.

Интересното при мене е друго - тези над 500 кошера ги изкупувах два месеца и голяма част от тях ги транспортирах на стотици километри в студа - за ужас на всички пчелари, с които споделях. Всички казваха че кълбото ще се разпадне и разни такива други лоши пророчества. Истината обаче се оказа друга - от транспорт не ми умря НИТО ЕДНО СЕМЕЙСТВО.

Та искам да кажа, че старите и дългогодишни пчелари понякога се лъжат в пророчествата, които правят. Така че недейте им вярва на 100%. Хубаво е сами да си правите експериментите и от време на време ще откривате, че някои дългогодишни догми всъщност са ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА. Всички си имате глави на раменете и е хубаво преди всичко да вярвате на тях, а не на хорските приказки. Аз съм такъв човек - ако нещо ми го кажат, но не го докажат, аз си правя собствен експеримент и досега през живота си съм откривал и много други неща, за които общественото мнение е било погрешно.

Нещо подобно се случи и с рамките и обтелването, но това е друга тема. Там направих много интересни експерименти и получих много интересни резултати, но все още се чудя да ви казвам ли или да ви оставя да си живеете със заблудите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    това е така, щото си зел добре зазимени и средни по сила семейства от истински пчелари....изчекай 1-2 години, да са на место и гледани като за и тогава прави констатации!!!

...па че пофторим, потретим и помногохилядним, че "измиране" и "празен кошер" са действия породени от човешка намеса !!!!!

П.П. а за обтелването си мълчи....и без тва тука никой не ти помогна с нищо..ама грам даже...та що да споделяш?!?!?
    .....ние тука сме пчелари, а не търговци wink;
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    От прочетеното и видяното мога само да съчувствам на колегите . Случващото се е много тревожно и няма застраховани.През изминалата есен разбрах от колеги , че още тогава са започнали да се топят семейсвата, и висок процент смъртност към декември .Колегата Валентин е прав, че в тези предстоящи месеци ще се засили смъртността и опразването на кошерите понеже тепърва започва отглеждането на пило и последващото го изтощение и на без това намаленото количество пчели, и създаването на благоприятни условия за развитие на патогенни. Успех на всички.

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Със сигурност не е сам , но защо не си води компанията във всички пчелини и то разделени само на десетки метри разстояние ? Че има болести то е ясно , но явно имунитета на близки пчелини е различен и как се получава това?

Цитат Първоначално публикувано от хси Виж публикацията
    Със сигурност не е сам , но защо не си води компанията във всички пчелини и то разделени само на десетки метри разстояние ? Че има болести то е ясно , но явно имунитета на близки пчелини е различен и как се получава това?
    Може би, защото другите пчелини не са малтретирани 5 пъти с всевъзможни химикали и не са принуждавани да преработят над 10 тона захар за сезона. (Справка: предишни постове на мухозол)

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от хси Виж публикацията
    На следващата година развъждаме оцелелите заедно с имунитета им и продължаваме.

Миналата зима при мен 30% заминаха. Удвоих останалите, с майки произведени от най-силните и засега - 0%(не броя една отводка загинала от глад с много пчели).

Ако бях взел майки от друг район, дали щяха да оцелеят?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    По- важното е, че си честен!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Вчера прегледах семействата.Едно е дало фира.Пчелите са пръснати по цялото дъно.Поради липса на майка ли не са загинали на едно място или предположението е погрешно?

Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •