Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 107 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2019
    Пчеларски район
    Област Велико Търново

Създаване на отводка .

Здравейте нов съм във занаята. Имам следния въпрос:Притежавам около 40 кошера презимували мога ли да захранвам яко примерно до края на март и след това да ги сцепя като разделя кошера на две на отводката само млади пчели със рамка с яйца и другите да са със люпещо пило а на главното семейство да оставя майката със старите пчели.За да може при началото на главната паша майката да е оплодена и да добавям само основи за градеш и дали майката ще я бива .Ще стане ли тази идея или е глупава.Благодаря !

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от S.Vasilev Виж публикацията
    Здравейте нов съм във занаята. Имам следния въпрос:Притежавам около 40 кошера презимували мога ли да захранвам яко примерно до края на март и след това да ги сцепя като разделя кошера на две на отводката само млади пчели със рамка с яйца и другите да са със люпещо пило а на главното семейство да оставя майката със старите пчели.За да може при началото на главната паша майката да е оплодена и да добавям само основи за градеш и дали майката ще я бива .Ще стане ли тази идея или е глупава.Благодаря !
    Не че няма да стане, но определено не е от най умните. Как си стигнал до тези 40 кошера?

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2019
    Пчеларски район
    Област Велико Търново
    Ами закупил съм ги .Добре а какъв съвет бихте ми дали за развитие ?

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Ами закупил съм ги .Добре а какъв съвет бихте ми дали за развитие ?
    Прочети темите за отводките и тази също, обърни внимание, че първо трябва да има татковци и тогава ще има и майки. Поизясни си малко картинката и пак питай. Тук има доста колеги отговаряли на тези въпроси по няколко пъти, така че дерзай, помисли и за закупуването на майки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Миналата пролет правих подобни сборни отводки с четири рамки з.пило,стръскана млада пчела и една с яйца.80 % се получиха добри семейства,останалите 20 % майки не,на есен ги обединих някои а тия дето по ми харесаха останаха за запасни.До днес-една жертва.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Адде!!...ако някой панимае нещо, моля да преведе!!!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Няма такъв. Аз се мъчих, мъчих, изгорЕ ми бушона и се отказАх.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Толкова свищеваци никога не бях постигал.Ама от убав по убав.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не е добра идеята, ако искаш хубава майка трябва силен кошер. Като отделиш отводка всички летящи пчели ще се върнат в основния и тази отводка ще оголи рамки а ти от нея ще чакаш хубава майка (трябва да и придадеш или маточник или майка). Има толкова много по добри методи а ти си избрал възможно най лошия вариант. Ако ги разделиш на 2 по правилния начин пролетта, за слънчогледа ще имаш 80 напълно развити кошера за медосбор.

Аз как работя, осиротяваш 2та най силни кошера от който взимаш 40 матоника на 13тия ден и правиш 40 отводки като взимаш предимно запечатаното пило от кошерите.
    От 40 кошера съм правил над 100 отводки за годината.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не е добра идеята, ако искаш хубава майка трябва силен кошер. Като отделиш отводка всички летящи пчели ще се върнат в основния и тази отводка ще оголи рамки а ти от нея ще чакаш хубава майка (трябва да и придадеш или маточник или майка). Има толкова много по добри методи а ти си избрал възможно най лошия вариант. Ако ги разделиш на 2 по правилния начин пролетта, за слънчогледа ще имаш 80 напълно развити кошера за медосбор.

Аз как работя, осиротяваш 2та най силни кошера от който взимаш 40 матоника на 13тия ден и правиш 40 отводки като взимаш предимно запечатаното пило от кошерите.
    От 40 кошера съм правил над 100 отводки за годината.
    Ник,на колко рамки пило ги правиш и буташ ли маточници на 4-5 тия ден?

Страница 6 от 107 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •