Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 31 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 305
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    А бе реално една отводка ти излиза 24 лв. От 120 лв ти признават 96 и реално даваш 24 лв. Поне аз като вземах миналата година ДДС не съм плащал. Но, идва това но дали си заслужава. Хванали са се за наредба не си спомням кой номер, където пише най-малко 3 рамки трябва да е отводката. И те толкова ги дават. Отделно какво е качеството. Точно както го е писал donboneti е. Всичко е направено да се отбие номера и да се приберат парите. И като ти ги забавят 1-2-3 месеца става мазало. Моето лично мнение е, че ако има възможност човек е по-добре да си ги вземе от нелицензиран производител навреме и да си ги развие като хората. Така привидно по-скъпо си мисля, че излиза по-евтино.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Четат,четат,и още как!Но...."не е луд този дето яде баницата,а този дето му я дава"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Прав си. Ганчо и компания, успяха да издействат по програмата пари за повече отводки и майки отколкото развъдната асоциация е в състояние да произведе. От там следва ниско качество, далавери с купуване и препродаване на незаконни отводки, високите цени. Просто за мен не си струва участието по тази мярка. Много от отводките дето са по програмата не можаха да изкарат до зимата. А има и условия, които трябва да се спазват и тези, които са се прецакали, трябваше да си купят наново отводки на черния пазар за да отговорят на тези условия и на практика се получава, че евтиното на пръв поглед излезе прекалено скъпо. Освен това с цялата власт която има асоциацията не може да се гарантира дали здравословния статус на отводките отговаря на понятието "ЗДРАВИ". Има много сигнали, че това не е така. Но от асоциацията не признават.А това е меко казано страшно.

Извода е само един. Бойкот на пчеларската програма и особено мерките за покупки на майки и отводки.

Да ама не, защото половината от тези които се оплаквате, сами се похвалиха, че са сред първите, които са кандидатствали или се готвят да кандидатстват щом започне приема на документи.

Поне спрете да се излагате и да пишете глупости.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Аз имам парите, имам времето да се занимая, имам желанието но няма да дам нито едно от изброените за благото на 20 фирми. Тази програма не работи за тези за които е създадена, всичко е предтекст, когато парите отиват в ръцете на фирми които не се конкурират по между си всичко е ясно, има схема за пари. Единствено все още кошерите са на сметка, дърводелци бол, конкуренция има. Въпреки че за тези които искат да купят нещо по-качествено и с екстри няма да могат с тези пределни цени.

Според мен е по изгодно да се купят рояци в тръвни, рояци на черно или цели семейства които да станат на отводки от колкото да се тръгне по пътя с програмите и съмнителните отводки за стотици лева. Пиша го за 5 ти път, та тези които са убедени в ползите от тази програма да прозрат че се самозалъгват.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Юри е прав!
    Зарко най-много реве, но е в авангарда!

Цитат Първоначално публикувано от sasha_lalova
    Да до сега се финансираше % от цената бе ДДС, то си беше за наша сметка. А сега като не се регистриран по ЗДДС % от ст/стта с ДДС.
    Например да сега биха ти дали 80% от 110 лв. - 88 лв и за твоя сметка остават 22 лв. + ДДС 22 лв. = 44 лв. т.е плащаш за бр. - 132 лв. възстановяват ти 88 лв.
    А сега ще баде от 132 лв. 80 % - 105.60 лв. ти възстановяват, а ти поемаш - 26.40 лв.
    Благодаря,Саша!Весели празници!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Извода е само един. Бойкот на пчеларската програма и особено мерките за покупки на майки и отводки.

Да ама не, защото половината от тези които се оплаквате, сами се похвалиха, че са сред първите, които са кандидатствали или се готвят да кандидатстват щом започне приема на документи.

Поне спрете да се излагате и да пишете глупости.
    За кошери си заслужава, за тези пари може да се намерят хубави. Но аз лично няма да кандидатствам повече за отводки. За мен си е абсолютно безмислено да се занимавам с тях, да си хабя времето, нервите и парите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Много интересно. Поради изчерпване на определения бюджет по мярка А „Техническа помощ” – за „Обучение на обучители” и „Популяризиране на пчелните продукти”, на 27 декември , от 13:00 часа Разплащателната агенция временно спира приемането на заявления в тези сектори. парите свършиха само за седмица. Явно много голям мерак има някой да популяризира пчелните продукти. Интересно кой е този мераклия.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Е кога ги изчерпаха? Приемът на документи започва на 16.01.2012!!!

Страница 6 от 31 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •