Задължително надградени и без уширители. В момента махам всички уширители и ламаринки от рамките си.
Забравих да кажа - ножовете са от абрихт /към питата върви гладката част/, дървена конструкция и от долу корито с решетка.
Задължително надградени и без уширители. В момента махам всички уширители и ламаринки от рамките си.
Забравих да кажа - ножовете са от абрихт /към питата върви гладката част/, дървена конструкция и от долу корито с решетка.
Има и вариант при който рамките да са с уширители. Всичко е въпрос на конструкция.
Прав си, че има вариант. Най лесно е да скъся малко ножовете и да вървят отвътре на рамката, но аз искам да ми обират восъка и прополиса от дървенията и за това съм без оширители.
И колко прополис ще обереш от там кедето смяташ да събираш и восака???Първоначално публикувано от sustem
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
За надграждането на питите е достатъчно по голяма разстояние между питите в магазина, а където няма надграждане ще играе вилицата няма начин, но трябва да се направи така че да се използва много радко.Първоначално публикувано от Румен Димитров
wink;
Имам следното питане: Трябва да сложа кранче на центрофуга. Имам си оригиналното от центрофугата-метално, но е паднало.Тез пластмасовите из пчеларскте магазини не пасват на размера, ще слагам металното.Та въпросът ми е: как да го запоя, без да викам у дома циганин калайджия? Дали ще стане с малък поялник? Какъв материал да ползвам? Не съм запоявал досега, но ако не е безгранично сложно, мога да опитам...зависи какъв инструмент ми е нужен...
Сега ще ме увикат сичките еко, био и нано специалисти wink; ...ама аз мойто съм го залепил с поялник и калай. Поялника е от големите, дето се лепят улуци и се нагрява на газова горелка. Маже се предварително с киселина или ръждопреобразувател и се лепи. С малък поялник не става, защото не може да нагрее голямата повърхност. Преди лепене можеш да позагрееш с горелката и центрофугата на участъка дето ще лепиш.
Друг, по-еко вариант е сръбърен припой и горелка.
За поцинковано тенеке пишете, или?
Неръждавейката се заварява.
Алпака може да се лепи с припой, но аз не съм виждал центрофуга от алпака.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Ако го залепиш с калай,след щателно измиване и подсушаване изолирай шева със силикон за аквариуми.И все пак със сребърен припой е по добре.Има още един начин(най-добрия)-аргонова заварка,но зависи колко е дебела ламарината от която е направена центрофугата.Ако е 0,8 нагоре става.Зависи и от какъв материал е кранчето.Успех в начинанието!
Неръждавейка е центрофугата. Ся точно кранчето не го знам, какво е, прилича на неръждаемо, ама седи матово. Таз центрофуга с голяма мъка я докарах от силистренско чак (1000 километра навъртях заради нея, добре, че подарък беше), джип вземах от приятел. Не се хваща в моята кола, за да я водя на аргонова заварка. За това питах , дали сам мога да се справя или да викам калайджията. Таз година правих олуци и вместо запояване, ползвах един силикон, сив такъв, като салам опакован, специално за олуци. Дали с него няма да се получи?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))