Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 127 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 1262
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Бориславе,
    Не си прав. Първо изискванията по наредба 26 вече не са толкова строги, че да се налага да инвестираш толкова пари. Второ вече по тази наредба има регистрирани стотици пчелари. Трето, но май с него трябваше да започна, какви показатели се проверяват в лабораториите. Знаеш ли че пчелините на Стефанов са с по над 1000 кошера на едно място. А как се вадят по 30-40 кг/кошер от един такъв пчелин? Начина е един -сиропец. Стефан Стефанов е най изпечения мошенник, който съм познавал някога. Освен че окраде стотици пчелари, ликвидира и няколко пчеларски съюза.По "усвояване" на средства на гърба на пчеларя изпреварва даже Ганчо и доцента.
    Влизал съм в магазина му. Скъп магазин на кьоше. Позабавлявах се малко и с бурканите му мед -повечето беше разслоен, а и беше прегряван. Е за какво качество говорим. И понеже се наложи да го чакам там половин час, който в последствие стана половин ден, наблюдавах колко хора влизаха и какво купуваха. Основно се продаваха прашец и млечице, които при него са на дъмпингови цени и някои козметични продукти заводско производство. Мед никой не купи.
    Та точно Стефанов да тръгне да ми говори за качество просто е малко неуместно.

Стига глупости!Четат ни толкова хора!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    Разходът от 200-300 лв за анализ и да си вземеш сертификат с който да удостовериш определено качество занапред ще става все по-необходим...
    С този сертификат човек сигурно ще може да пробута стотици бурканчета фалшив мед на хубава цена. Друго си е да размахаш някаква хартийка пред клиента на дребно.
    Пък и тия 200-300 лв ще трябва да се избиват... wink;
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Честни производители, честни пчелари-абе тя и жена ми бе честна ама вече не е.Идва момент в живота на човек когато честноста пречи а не помага,тъй както момичето съзрява и става жена ,така и пчеларят трябва да узрее.Довечера ще ви напиша кое как става,че сега имам работа.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2012
    И какво разбрахме от интервюто, макар и да "не е платено". Стефанов сам стигна до заключението, че единственият качествен мед в България е неговия!Той изкупува меда от дребните производители, обработва го заедно със своя и го предлага в собствения си магазин вече с отлично качество и цена. В сектор пчеларство е забранена употребата на всякакъв вид антибиотици! В България е икономически НЕИЗГОДНО да се произвежда мед от захар по простата причина, че цената на захарта е много висока. Така, че изказването на "другаря" Стефанов е манипулиране на общественото мнение с цел лично облагодетелстване!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    това, че трябва да си има нормативните изискания и наредби, относно качеството на меда - трябва да ги има, това е ясно. Ала как все така става в нашата държава, че такива наредби все важат за производителите, защо липсват същите изиксвания за преработвателите или, ако не липсват как така за тях са други, а ако не са, по кой параграф минават те, че техния нискокачествен мед, все излиза първо качество.

Двойния стандарт в България е просто закон божи.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Законите се пишат в полза на големите или за този който може да си ги поръча!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    ...
    Та точно Стефанов да тръгне да ми говори за качество просто е малко неуместно.
    Бонев, то ти хубаво го знаеш ама незапознатите няма от къде да са информирани що за стока е и какво продава. Направил си е хубава рекламка на магазина.
    А инъче каквито и сертификати да се вадят не се ли държи на качеството нещата бавно, но сигурно ще вървят назад. Самата проба не гарантира дали клиента си купува качествен мед. Това може да се разбере само с проверка, но кой да я направи? Има ли орган, който ще провери меда или клиента сам ще плати 200-300 лв. за проба? И дори да се установи, че е менте, кой и какво ще направи на нелоялния продавач? Нещата при нас са много изкривени и всичко ни е на никъде.

alex74, по-добре не си прави труда да ни "светваш". Едва ли някой ще ти обърне внимание.

Наблюдател
    Регистриран
    06.12.2011
    Оффффффф Ако гледате това , ще искате да разбиете муцуната на този п...л , но забележете как на случаен продавач на Женския пазар всички качества на меда бяха "ОК" ....перфектно му затвориха духалката на този минижуп... Противоречи си ......защо?......когато той продава мед "билков" се изчисляват по "чисто математически вид всички полени" и са изписани на етикета, НО когато той изкупува меда на пчеларите той го омесва и не е важно толкова много "смеските" а търсим антибиотици и захар......поправете ме ако греша
    ПП и нека продължава темата защото това е нещо което ние правим с желание и любов , а не с цел отваряне на магазини.................

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Големи спорове тръгнаха в тази тема.Но наистина няма как да стане без да се смеси меда от пчеларите и после да се даде пробата.Не ми се иска да влизам в анализи и коментари как се изкарва мед от пчелин с повече от 100 кошера на стационар.Много рядко в България се намират райони където пашата е на конвеер.Практикувал съм подвижно за кратък период/6 години/ и въпреки това не е имало година за година еднакъв резултат.А за пчелин с 1000 и нагоре кошери изобщо не искам да говоря,че може да засегна някой от програмите.Дано целта на такива огромни пчелини не е меда,а примерно производство на отводки,голи роеве,майки или млечице.

Страница 6 от 127 ПърваПърва ... 456781656106 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •