Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 40 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 393
    Наблюдател
    Регистриран
    04.11.2012
    Ако чете госпожа Valqpetrova, нека да каже със една майка ли работи с нейните кошери или с две. Защото ако помните тя изкарва средно 58 кг. от кошер. И справката ще стане веднага. А тя със сигурност няма да използва антибиотици. Ако е със една майка значи напълно реално е с две да се вади двойно че и повече??? wink;

А ако сложиш и по 3 майки, добив от 300 кг ти е абсолютно гарантиран. Дори и на Мусала да ти е пчелина. :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Не трябва да се смята,че ако е с две майки-два пъти повече,или с три майки-три пъти повече мед!По неговия метод,няма слаби с-ва в пчелина.Основната цел на Фарар е била зимното пило на две майки в едно много силно с-во и всяка година зазимяване с млада майка с цел много силен старт напролет.Първо работи с ЛР,но след експерименти минава на полукорпус с цел по ранна ротация на пролет.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Михаил сигурно ги е чел тези работи. Поне първият му пост говори за това.
    Но ми се струва, че иска да сондира мнение с пчелари дали е възможно и как е възможно да се постигне добива на Фарар в български условия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Не ми се вярва да се получи тук!Ако се наредят пашите-рапица,акация,коряндър,лип ,слънчоглед и резене,може и да стане,но от единични с-ва!Абе да ти кажа:ако има 11-12 работници както Фарар е имал остава само пашата!Той е предпочитал да работи с италиански майки имайки предвид суровия климат.Те наистина както ги описват започват по рано да снасят от нашите,но без антибиотици нозематозата ще ги смачка.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Наблюдател
    Регистриран
    04.11.2012
    Съгласен съм напълно с вас колеги.Пашата е най важното. Ами то ако е бедна пашата и 20 кг. няма да се изкарат,това е ясно. Относно двете майки-ами нали това е целта - силни зазимени семейства - силен начален старт, и по време на главната паша - по голям брой летящи пчели. А и освен това , Valiapetrova e взимала това количество мед + ОТВОДКА. Така че все пак аз ще дочакам и нейния отговор. Дано да е по скоро , че да се реши малкия спор.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    А дано, колега, ама надали. Че точно тя беше изказала крилатата мисъл, която бе изтрита от цензурата, че съществени неща няма да споделя във форума, а само общи.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Михаил
    Ако чете госпожа Valqpetrova, нека да каже със една майка ли работи с нейните кошери или с две. Защото ако помните тя изкарва средно 58 кг. от кошер. И справката ще стане веднага. А тя със сигурност няма да използва антибиотици. Ако е със една майка значи напълно реално е с две да се вади двойно че и повече??? wink;
    Здравейте, работя с една майка. Никога не съм използвала антибиотици. Много е важно и наличието на паша , температура и силни семейства.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Ганев
    Не ми се вярва да се получи тук!Ако се наредят пашите-рапица,акация,коряндър,лип ,слънчоглед и резене,може и да стане,но от единични с-ва!Абе да ти кажа:ако има 11-12 работници както Фарар е имал остава само пашата!Той е предпочитал да работи с италиански майки имайки предвид суровия климат.Те наистина както ги описват започват по рано да снасят от нашите,но без антибиотици нозематозата ще ги смачка.
    Не спомена най-силната паша(захарния сироп)Там е истината за такива добиви.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Който си мисли че "пашата" от захарнен сироп е ключът към високи довиви, още нищо не е научил за пчеларството.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 6 от 40 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •