Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 50 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 491
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Искате да кажете ,че пчелните семейства в подвижното пчеларство опрашват растителността около себе си и имат разнообразна паша за това ще получат 15евро, а стационарното не опрашва и няма разнообразна паша, и няма да получи нищо!!!!А да сте чували, че пчелите покриват, опрашват растителността в радиус 7 км. около пчелина? Какво по- голямо разнообразие от това? Браво на министърката. Разделяй и владей, а в случая лапай, лапай. НАЛИ ЗНАЕТЕ ЗА СКАНДАЛА В МЗХ С ЕДНИ ХИЛЯДИ КОШЕРИ В МОНТАНСКО, КЪДЕТО Е НАТУРА 2000. Е, ТЕЗИ КОШЕРИ СЕГА ЩЕ УСВОЯТ ПАРИТЕ ! Какво движение ще следи МЗХ, на сандъците или на пчелите в сандъците??? Дали е възможно празни кошери да излизат на подвижно пчеларство???

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Помощ вероятно ще има (това е мнението дори на ниво Зам. Министър и Министър), но какво ще се напише като доказателство в доклада, който трябва да бъде представен пред политическото ръководство? Това е истинския проблем - на срещата и в изпратените преди това официални писма разказахме истината за тежкото положение, но официалните държавни статистики, от които се интересуват бюрократите от Евросъюза, говорят точно за обратното - няма зимна смъртност, няма тровения на пчели - следователно няма необходимост от помощ.

Всъщност цялата среща беше организирана с една единствена цел - какво да се напише в този доклад от Дирекция "Животновъдство", щото Зам. Министъра да го прочете пред останалите министри и да бъде убедителен в исканията си. На срещата дори имаше представител на Дирекция "Държавни помощи", и той каза същото: "Какви са ви официалните доказателства?"
    Явно доклада е бил написан убедително и е минал пред политическото ръководство. Парите бюджета дори е по голям от миналата година с 800 000 лв. Сега е време да благодарим на участниците в срещата, че са успели да защитят интересите ни в случая. Лично благодаря на Матеев така ще сторя и останалите лидери които познавам така е редно да сторим, а не да търсим само кусури.
    Матеев, БЛАГОДАРЯ

За парите по Агроекология журналиста нещо не е разбрал или министърката си прави пиарче. Рано е да се възмущаваме преди да сме прочели мярката. Аз до момента не познавам друга мярка по агроекология освен онази с опрашването на блоковете на земеделците и парите отиваха при тях а те евентуално да дават на нас. Съмнява ме да има друга мярка защото в пчеларската гилдия друга обсъждане няма.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Миналата година колко семейства в национален мащаб бяха подпомогнати. Има ли някой информация.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Миналата година колко семейства в национален мащаб бяха подпомогнати. Има ли някой информация.
    Ако не се лъжа 400хил тая година са 500хил. но може и да греша

Цитат Първоначално публикувано от cecko96_1 Виж публикацията
    НАЛИ ЗНАЕТЕ ЗА СКАНДАЛА В МЗХ С ЕДНИ ХИЛЯДИ КОШЕРИ В МОНТАНСКО, КЪДЕТО Е НАТУРА 2000. Е, ТЕЗИ КОШЕРИ СЕГА ЩЕ УСВОЯТ ПАРИТЕ !
    Аз не знам, но съм любопитен. Би ли ни споделил информацията, моля.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ......
    За парите по Агроекология журналиста нещо не е разбрал или министърката си прави пиарче. Рано е да се възмущаваме преди да сме прочели мярката. Аз до момента не познавам друга мярка по агроекология освен онази с опрашването на блоковете на земеделците и парите отиваха при тях а те евентуално да дават на нас. Съмнява ме да има друга мярка защото в пчеларската гилдия друга обсъждане няма.
    Когато ходихме на срещата за обсъждането на деминимис-а, в асансьора с мене пътуваше някакъв непознат служител от МЗХ, и разменихме няколко изречения. Той каза, че е бил автора на тази мярка по агроекология за опрашването, която се провали в последния момент. Попитах го защо не повикаха пчелари на обсъждането на мярката, за да можем да си кажем мнението и да ги предпазим от груби грешки. Отговорът му ме шокира. Той ми каза, че официално е искал от д-р Златка Възелова да му даде списък с пчеларски лидери, но тя му е дала имената и контактните данни само Ганчо Ганев и Петко Симеонов. Тоест имало е наши пчеларски "лидери" и явно те са се окъкали, било то с действие или с бездействие. И най-лошото от всичко е това, че те ни държаха в неведение до последния момент.

За следващия път той обеща да ни повика (аз му изредих имената на демократичните "лидери"). Точно така - ще има следващ път, и той ми каза, че този път ще се обсъжда мярка за директно даване на пари за опращване на пчелари, а не на арендатори. Не ви го казах това, защото щяхте да ме разпънете на кръст заради другите лоши новини, пък и аз самия не го възприех този разговор на сериозно - все пак лафихме с непознат човек в асансьора и 1-2 минути след излизане от него. След днешното изказване на Министър Танева обаче осъзнах, че всичко това е истина, и че тепърва предстои да се свиква работна група по обсъждане на проектонаредбата. И ако този път не ни заобиколят и ни поканят на обсъждането, ще ви държа в течение и както винаги съм правил досега - ще подлагам проектите на обсъждане във форума и после ще пиша становища, съобразени с вашите мнения.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    http://www.mzh.government.bg/MZH/Lib...2015.sflb.ashx - 747 434 пчелни семейства към 1 октомври 2015 ( според държавната статистика , т.е. регистрирани ) , http://offnews.bg/news/Ikonomika_59/...as_633752.html - 4 300 000 лв за De minimis 2016 . А за опрашването забравете , Стара Европа не е Америка - според Канадското МЗХ икономическият ефект от опрашване ( от медоносна пчела ) е максимум 20% - http://www.agr.gc.ca/eng/industry-ma...219857143#a5.2, което и те го отчитат като завишено - реалното го смятат м/у 2 и 15% базирано на опрашването на семенен участък а не на масов посев . И това където нито посева нито пчелите са местни ( native species ) . Както и да е , при близо 750 хил. регистрирани семейства октомври 2015 , 4.3 м. лв за 2016 звучи смешно . Лично мнение - много вожд .... . За 2 буркана мед посмъртно няма да се регистрирам колкото и обърнати палци да събера .

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Казаха че в момента имало към 800 000 семейства/най-много в цялата им статистика/ и щяло да се падне към 7 лв на кошер, но ще има допълнителни изисквания.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Почти 450 000 семейства.

Страница 6 от 50 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •