Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 94
    Заслужил Автор
    Регистриран
    30.04.2013
    Човека каза,че на България и трябват млади пчелари ,с което аз съм съгласен ! Той също така споменава,че млади пчелари са питали по-стари пчелари ,как да си направят пчелни майки,но старите криели и младите се отказвали да пчеларстват ! Не сте ли съгласни и с това ! И все пак ,тоя "ГУРУ" практикува подвижно пчеларство ! А ако някой си мисли,че е леко да практикуваш подвижно пчеларство ,не е ...................................

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А какво ще кажете за тез майки....Дали са качествени..Дали им липсва "скъпата" електроника или топлинен режим.А дали себестойноста им е висока...https://www.youtube.com/watch?v=GLuZQbj5CPo

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Някои ходят в гората за билки, втори за гъби, трети за друго. Ама да берат роеве не бях чувал даже. На тоя берекет, как няма да са харни майките?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз не знам защо ама този клип на гурото не можах да го доизгледам също така не съм гледал и за онзи Чорбич с голямата тайна за не знам колко си хиляди евро (Явно имам някакъв проблем ) а почти няма ден да не чета нещо за пчелите.

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Майката на отглеждача стои в долния корпус под ханеманова решетка. На всеки 5 дена отглеждача се пренарежда цел да се възстанови посочената по-горе конфигурация. Това включва изземване на пити с младо пило от долния корпус и качване в горния, както и обратно сваляне на пити със запечатано пило долу. Включва и преглеждане на всички пити за маточници и тяхното почистване. Тези операции са много важни, защото отглеждача е едно свръхсилно семейство, което пращи по шевовете, и непрекъснато прави опити да се рои. Ако дори и за момент пчеларя го изпусне от контрол, после има да го гони по върховете на дърветата. А броя на отглеждачите при мене е 100 ..... Представете си каква колосална работа се извършва всеки един ден.
    Може ли същата майка на отглеждача да се ползва за осеменяване...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Донякъде си прав но не напълно.Все ще се намери някой който да купи за проба майки от качествените.Ако наистина са такива ще се разчуе и който търси качество ще купува качество въпреки цената.......
    Само дето такива купувачи са много малко и не са достатъчно на брой, за да направят необходимия оборот на производителя, така че той да оцелее. Това от личен опит в машиностроенето на дребно, ама като гледам важи и за производителите на сирене от палмово масло например. Сигурно важи и в други браншове, за които нищо не знам. Затова големите имена се скъсват от реклама, та поне да вземат пари и за марката, освен за стоката си.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Чакайте хора нали пазара определяше цената тоест пазарната икономика не е ли да остане само най доброто на пазара посредством конкуренция иновация и прочие това за лошото качество бе при плановата икономика то вече е минало.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Така де. В общия случай скъпо = хубаво, евтино = калпаво. За изключенията важи правилото, че може да си купиш нещо скъпо и то да излезе боклук, ама да си купиш нещо евтино и то да се окаже хубаво си е просто късмет. Пазар, какво да го правиш. На пазар от бедни купувачи евтината стока е масово купуваната.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Чакайте хора нали пазара определяше цената тоест пазарната икономика не е ли да остане само най доброто на пазара посредством конкуренция иновация и прочие това за лошото качество бе при плановата икономика то вече е минало.
    Колега ти да виждаш пазарна икономика ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз я виждам навсякъде около себе си! Постоянно имам взаимоотношения с продавачи и купувачи...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •