Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456
Резултати от 51 до 60 от общо 221

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Бонев, мислите ли по въпроса за лолективен иск, за щета и пропуснати ползи?

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Днес един хеликоптер летеше не по пплан. Мина си баш през село в 8:10 на 300-400 метра от кошерите ми в посока запад-изток, но не видях да пръска. А по план пръскат отдругата страна на съседното село посока юг-север.

Моята комбинация за спасение днес беше. Мрежесто дъно, плодник, два магазина (до сега си бяха така), празен плодников корпус какъвто набарам, мрежа за прополис, капак.Още вечерта им махна капаците, сутрента ги затворих и сложих капака повдигнат на 3-4см. До обяд си бяха относително спокойни. Следобед им прекратих отпуската и ги пратих да се тровят. Предимството на мрежата за прополис освем за проветрение събра всичката пчела която е нощувала навън. Нуклеусите добре, че не са препълнени, с мрежесто дъно температурата до хранилката достигна 40 градуса.

Имам заселен един стар 10 рамков Дадан с падащо дъно с кръгъл отвор на един магазин. В името на науката и помощ на колеги го жертвах и го затворих и него като си е без екстри. Еми много издушена пчела, три сантимерта на дъното. Изчистих дъното и не съм го отварял. Жив е, но ближе рани и не се знае дали ще се оправи. Не се сетих да го накича с термометри.
    Извода е КОЛЕГИ ТАКИВА КОШЕРИ ПО ДОБРЕ ДА СЕ ТРОВЯТ ОТ ПРЪСКАНЕТО ОТ КОЛКОТО ДА СИ ГИ УБИВАМЕ САМИ. Загубите в случая нама да са само изтровена летяща пчела, но и вътрешно кошерна и прегрято пило.
    Съдестично постъпих, но мога да си го позволя ако това помогне на някои.

Утре пак ще пръскат до мен и пак ще има гимнастики.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    По интересно е дали с това пръскане постигнаха желания резултат или само ядове ни създадоха. Май по-скоро второто.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Пръсканията от летище Гоце Делчев трябваше да продължат до 01.07.2016г. но са спрени заради това http://infomreja.bg/nad-50-pchelari-...duh-31571.html

http://infomreja.bg/kmetyt-na-goce-d...duh-31578.html

Да добавя само,че колегите от Гоце Делчев и околните села са спрели самолетите на 26 в 5 пет сутринта буквално на пистата.Не са им позволили да излетят.Чак след това се задейства кмета Москов.Та те така.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Днес имах възможност да направя по обстоен преглед на пчелите след пръскането. Щетите са отчайващо големи. По-голяма част от летящата пчела е изчезнала. Преди пръскането кошерите вряха от пчели, имаше по 7-8 пити с пило, сега пилото е много ограничено до една, две пити, а пчелите едва покриват един корпус. Провален ми е целия сезон, защото в момента ми е главната паша, а няма работнички. Вместо да вадя мед ще се наложи да спасявам това което е останало.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Днес имах възможност да направя по обстоен преглед на пчелите след пръскането. Щетите са отчайващо големи. По-голяма част от летящата пчела е изчезнала. Преди пръскането кошерите вряха от пчели, имаше по 7-8 пити с пило, сега пилото е много ограничено до една, две пити, а пчелите едва покриват един корпус. Провален ми е целия сезон, защото в момента ми е главната паша, а няма работнички. Вместо да вадя мед ще се наложи да спасявам това което е останало.
    Спасявайте, че няма да изкарате/ме зимата. Голям мор ще е.

Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    За наще институции важи поговорката ,,измила си гъ.а ама си оцапала п.тката '' ако беше в някоя бяла страна се случило това щяша да хвърчат оставки можеше и до прокорор да се стигне със сигорност пострадалите щяха да бъдат компенсирани за щетите и пропуснатите ползи.Някой ще вземе бонус,че се е справил с разпространението на болестта а други ще се чудят как да си запазят поминъкът

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Това е вярно , но не е за първа година .
    Трудно се бори системата .
    Матеев , знае най-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пръсканията срещу нодуларен дерматит се подновяват. Преди малко получих писмо от МЗХ, което всъщност е написано от фирмата-изпълнител на договора за пръскане, а МЗХ само го препращат на всички пчеларски организации.

Ето това е фирмата-изпълнител на пръсканията: http://www.ivesta.eu/

А ето това е писмото:

На 21.07.2016 год. подновяваме третирането на площи по Договор N:20/05.05.2016 год..

План на работа както следва:
    От 21.07.2016 – 24.07.2016 год. включително:
    От Летище Гоце Делчев ще се третират както следва:
    Землищата на Общини: Сатовча, Доспат (на юг от яз. Доспат), Хаджи Димово, Гоце Делчев, Гърмен.

Подробно по дати и Общини както следва:
    - 21.07.2016 – Община Хаджи Димово, Община Гоце Делчев;
    - 22.07.2016 – Община Гоце Делчев, Община Банско, Община Разлог;
    - 23.07.2016 – Община Сатовча, Община Доспат, Община Гърмен;
    - 24.07.2016 – Община Гърмен, Община Гоце Делчев.
    - 24.04.2016 - По Договор с ОДБХ Благоевград – 15 000 дка – Община Гърмен (с.Рибново, с.Осиково и с.Огняново)

Прилагаме карти на покритията по дни.

Следва да уведомите местната власт, пчеларските организации, МЗХ и др. заинтересовани в законов срок.
    При условие, че настъпят неблагоприятни метеорологични условия, графика се измества напред във времето.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    А ето и летателните планове по дати както следва:

21.07.2016 - PLAN-21.07.2016.pdf

22.07.2016 - PLAN-22.07.2016-1.pdf, PLAN-22.07.2016-2.pdf

23.07.2016 - PLAN-23.07.2016.pdf

24.07.2016 - PLAN-24.07.2016.pdf

Страница 6 от 6 ПърваПърва ... 456

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •