Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 64 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 632
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Внимавай само да не ударят по някой клапан или да не счупят кобилици, че после ...
    iliew е насреща. Много им разбира.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    iliew е насреща. Много им разбира.
    Аз да не съм авиоинженер !?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако това е вярно, то този човечец трябва да е милионер. Че той направо е затрил Вароатозата. Не, че не съм го чел това и преди, но ми се струва малко несериозно. Ако беше поне малко вярно, досега да са измислили препарат с тези съставки.
    Слънчо само питам досега търсих но не можах да намеря едно интервю с един пчелар от Монтанско който споделяше че при пръскане на рапицата част от пчелите на човека намаляли и той се консултирал с ветеринаря който му изписъл кофеин натриев бензоат (във вет. медецина се използва за натравяне).На човека му направило впечатление че след третирането много акари били на таблата под мрежестото дъно дали било от това не знаел но сега профилактично слагал. Като казва че има ефект колко е ефекта е друг въпрос. Та затова питах а не да ги тонизирам с кофеин да брамчът повече та повече мед да донесат.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Аз да не съм авиоинженер !?
    Ех, как се изплъзваш като охлюв от тенджерата с гореща вода. Но разбираш и от клапани, и от кобилици, а донякъде от пчели.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Преди две години един колега с люти чушки умори пчелите си , за акарите не ми каза.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
    Преди две години един колега с люти чушки умори пчелите си , за акарите не ми каза.
    Ама това е несериозно! Още преди да е започнал да третира е трябвало да се сети за резултата! Люти чушки, чесън, лук, праз, брашно и т.н. се използват в кухнята, а не в кошера!!!!

Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
    И как по точно се е случило това?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Имаше някъде въпрос защо един човечец не е станал милионер. Преди 30 години пчеларство и комерс бяха различни понятия.

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=73&page=2
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Юрка, ако позволиш аз ще ти кажа за лютите чушки! Ами колегата е използвал най- лютата чушка в света- Carolina Reaper. По скалата на Scoville, тя има 1,569,300 единици лютивина. Което е малко повече от тези на Халапеньо- от 5000до 8000 единици. Така че, пчелите са се разбягали панически, барабар с акарите и всички вируси по тях .
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Мой приятел пчелар всяка пролет слага в сиропа отвара от люта чушка , лук (лук е използвал и Гърдев ) и някои билки и до колкото знам добре се отразяват на пролетното развитие . Не знам колко чушки им е сложил въпросния пчелар , че да си умори семействата, ама и аз като превишава дозата бълвам огън и жупел.

Страница 6 от 64 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •