Колеги аз мисля че не съм алергичен защото преди 2 седмици ме жилнаха 6,7 пчели и имах минимален отк а и нищо не съм пил,при това ожилване ако бях алергичен можеше и да пукна.И тези ожилваня бяха през плъта на ръкавиците и булото.
Колеги аз мисля че не съм алергичен защото преди 2 седмици ме жилнаха 6,7 пчели и имах минимален отк а и нищо не съм пил,при това ожилване ако бях алергичен можеше и да пукна.И тези ожилваня бяха през плъта на ръкавиците и булото.
Лечение има! Нарича се СПЕЦИФИЧНА ХИПОСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ ! Провежда се с АЛЕРГЕНИ (Алергенен екстракт в различни концентрации)! Лечението се назначава от специалист-алерголог след направен скарификационен тест за чувствителност! Провежда се по схема! Самите алергени са българско производство и се произвеждат от Бул-Био НЦЗПБ ЕООД с адрес : София 1504, бул."Янко Сакъзов" № 26, тел: 02/9446 999, вътр.260 .Първоначално публикувано от koko_74
П.С. Това, че се чувстваш като "пребит" след приема на "Алергозан" е нормално - това е едно от страничните действия на препарата. Съществуват обаче препарати, които нямат това странично действие - напр. "Ролетра".
Не знам аз съм приказвал със доктори и те ми рекоха,че няма стопроцентово лечение на тази алергия - но може и толкова да са знаели де.
Но инак до колкото знам - няма НЕ алергичен човек към пчелната отрова.Много хора не са ми вярвали,но всъщност пчелната отрова е доста силна и според официалните стъкмистики,годишно умират от пчелни ужилвяни много повече хора от колкото от змийски ухапвания (и нападения от акула.... не че е смешно де )
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Така е да. Повече са умирали от пчели. Ха сега направи бройката на змиите колкото на пчелите и ще видим какъв ще е резултата(подвижноста да прибавим ли и нея?) :DПървоначално публикувано от kando
Е по тази сметка - калинките са най-зле :D
п.п.само не разбрах - нещо за китайците ли намекваш :D
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Къде пък ги видя тия китайци. :DПървоначално публикувано от kando
Хи.Аз съм новак в тая работа,но нямам проблем да ходя разголен при пчелина.Само с було.Но рекат ли да жилят като днес,например ,просто ги изоставям за малко и се екипирам като за вайна. Но интересното днес беше,че като си свърших работата,на 10-тина метра от кошерите докато свалех булото е прас.Мушна ме под окото.сега ближа отоци. А преди дни,имах подобно ужилване от другата страна,без никакъв оток и болка.
Изглежда лечението(специфична хипосенсибилация) действа положително.Днес на контролен преглед нещата изглеждаха далеч по добре от преди половин година.Май има надежда за мен.Продължавам втори курс на лечението.
Вчера като поставях питките за подхранване една пчела ми ожили върху дланта на дясната ми ръка, ръката ми се поду почти до китката. През лятото пчела ми ожили в областта на врата но нямах такова подуване. Защо сега се подух. Благодаря Ви!
Изгубил си имунитета си защото не си жилен одавна и аз съм така но след няколко ужилвания и всичко е ОК спирам да се подувам толкова много.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))