Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 150
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Да оставим парите. Как можем това да го вкараме в нашата реалност?
    - Трябва да не се променя кошера. Можеш да забравиш, че всеки ще си прави нов вид кошери. Това са адски много пари, а като гледам в темата за сандъците, че хората се чудят как да спестят 2 лева, то как да очакваме всеки да си смени кошерите. Системата трябва да пасва идеално поне на ДБ. За тези с фиксираното дъно ще е проблем.
    - Кражбите ще бъдат много жестоки и не знам как са го решили това и дали изобщо са го направили.
    - Няма начин меда да не текне вътре в кошера поне малко. Пчелите ще се нацапат с мед и става...лудница.
    - Как са направени подпокривните и хранилки и т.н. Това значи, че трябва да се сменят, не мога да видя как би било възможно да се използват старите.
    - Дъната ще трябва да се преработят или направо да се направят нови.

Това са много неизвестни и докато не се пробва в нашата реалност - няма как да знаем какво ще се случи.
    Хората са вложили труд и мисъл - БРАВО!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дори и да приемем, че това не е измама, до реалното му приложение трябва да се извърви много дълъг път. И ако някъде по света се появи такъв кошер за продан, аз ще съм първият, който ще го купи и изпробва. И тогава веднага ще стане ясно какви са предимствата и недостатъците. За предимствата ясно - производителя сам си ги хвали. За недостатъците - ами трябва някой да се опари и да си купи кошер, и тогава всички недостатъци ще блеснат като на длан.

Още от сега мога да ви кажа за първия недостатък - този кошер вероятно ще струва 1000 лева. И ако трябва да го изплащаме с по 50-100 лева на година, то тогава той няма да се изплати докато сме живи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Дори и да пренебрегнем цената - изнамират начин да сътворят кошера за 70 лева (барабар с митата и транспортните разходи), остава един много сериозен проблем. Какво ще накара пчелата да събира мед в чуждо тяло? В крайна сметка пчелите се отглеждат сами, а пчеларите просто стимулират един или друг инстинкт по едно или друго време. Аз до ден днешен не съм видял пчелите да събират мед в пукнатините на дървото и после отгоре да поставят капачета. Винаги първо градят восъчни килийки. Тогава какво ще ги накара да слагат нектара в пластмасови килийки? Та те неохотно градят пластмасовите основи...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Невъзможни неща няма, но всичко си има цена. Това може да се направи за атракция по скоро.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Още от сега мога да ви кажа за първия недостатък - този кошер вероятно ще струва 1000 лева. И ако трябва да го изплащаме с по 50-100 лева на година, то тогава той няма да се изплати докато сме живи.
    А поддръжка, а дефекти в електрониката и на края цената на меда ще бъде десетки пъти над пазарната и кой ще купи този продукт?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Ами все резонни въпроси задавате така е. Но има и оптимистичен вариант. Ако няма електроника а само гравитация и някаква физична хитрост. В патента се казва, че меда тече само когато рамките се запълнят над определено ниво. Не виждам защо трябва да се преправят кошери, това са само рамки и корпус. Като текне нектара думкаш един такъв отгоре и готово.
    Дори без да броим спестеното време и труд по ваденето на меда ако се докаже че така се вдига добива дори с 3 килограма и цената на една такава рамка е 5 лева. То за едно вадене се купуват 3 рамки, а при 2-3 ваденета на сезон?
    Знаете при какъв стрес изпадат пчелите при вадене, то духане, четкане, дим, връщане на празни магазини и 2 дена облизване, пазене от нападения, колко мед се губи така?
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	10866093_10204032993607644_168877275098250798_o.jpg
Прегледи:      504
Размер:	118.2 KB
ID:	3485

Име:	10974363_10204032995447690_2648081710064745725_o.jpg
Прегледи:      499
Размер:	106.8 KB
ID:	3486

Доилен агрегат за кошер.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Като гледам снимките и само едно ми е в главата :1984 -Джордж Оруел . А,бе тоя клет човечец какво общо има с клетите животинки и ние каква част сме от тази схема . А и дали няма някоя "Международна конвенция за правата на животинките":Примерно: лишаване от среда близка до естествената !

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    А на мен като гледам що ми се види ,че тая тръба е нахулена ,като дъртия ми..Тея хора нещо ,как се казва -байпас нямат ли.

Потребител
    Регистриран
    27.10.2014
    Пчеларски район
    Югоизточен регион
    Има и вече нова модификация с нитро система -NOS.

Име:	78.jpg
Прегледи:      431
Размер:	133.2 KB
ID:	3516

Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •