Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 86
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Saras Виж публикацията
    Има и по-нагли хора.Аз уговорих с един чужденец да му продам 20 кошера за 20 000 евро и гаранцията, че тези кошери през първата година ще произведат един тон мед.Ако не произведат уговореното количество ще допълня от моя разликата.Иначе този(също чужденец), който ме свърза с клиента, ме посъветва да му предложа 10 отводки за тази цена.Стъписах се и казах, че е прекалено малко. Както други колеги казаха, цената е такава на каквато успееш да продадеш.
    Да, ама в наше време се свършиха глупаците, които ядат доматите с коловете. И ако в някоя невъзможна или причудлива сделка не ти е много ясно кой е глупака, редно е да се замислиш дали това не си ти.

Пиша го това, защото напоследък много се нароиха измамниците, които разпращат мейли че уж си спечелил от някаква лотария милиони долари (евра). Няма проблем да ти ги изпратят веднага, ама първо трябва да платиш 1000-2000 долара за адвокат или за еди-какво си. Ще останете учудени колко много глупаци се връзват на този номер. Бизнеса с измамени глупаци по тази схема сигурно навърта по няколко милиарда долара на година.

Както е казал Айнщайн - има само 2 безкрайни неща в този живот - вселената и човешката глупост. За първото обаче не е много сигурен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вижте сами:

Email : wlm.parker21@gmail.com
    I am William Parker,an account manager in Yorkshire Bank, I have a business proposal worth £ 12,649,400 Pounds for corresponding details please do email back
    the details below ":
    First name:
    Surname:
    Country:
    Mobile Phone Number:
    I await your prompt reply,
    Regards
    William Parker
    Federal Reserve System (FRS)
    20th Street and Constitution Avenue N.W.
    Washington, D.C. 20551, USA
    Ref: FEDS/COMPENSATION/GRANT/00198101A

Good day,
    We have a payment of ($2,500,000.00 USD) for you here at the United States Federal Reserve Bank (FRS).
    Kindly reply this mail with your full contact information and address before the bank closes today to enable us transfer your fund.
    Yours in service,
    Ingrid H. Dahlmann (Ms.) Special Representative, Federal Reserve System (FRS-OIG)

Поздрави приятел.
    Аз съм контакт с вас, за да помоли за помощ си по тази поверителна бизнес предложение с пълна финансова (£ 11,500,000.00) полза и за двама ни.
    Аз ще ви дам изчерпателен подробности, веднага след като получа вест от теб. Ако можем да бъдем единодушни, да ми изпратите вашия отговор, указващ интереса си по имейл по-долу, за да се даде възможност на нас да започне този ред на обсъждане.
    Забележка: Аз не съм много добър в говорене и писане на български език; ако може да се говори, пише и разбират английски език, моля да ме уведомите, тъй като ще бъде по-добре за нашето общуване.
    Kindest уважение,
    Сър Джон Cunliffe
    Заместник Управител,
    финансова стабилност
    Английската централна банка.
    Tel: + 44 (0) 701 004 6359
    Е-мейл: jcunliffe08@aol.co.uk

Здравейте, аз съм г-жа Катрин Beyer, се натъкнах на вашия имейл и аз бях развълнуван от духа, за да се свържем с вас. Вие сте били призовани и избрани да служат на човечеството и във всичките си години на тази земя, аз не се съмнявам, че дори и духовни въпроси са извън човешкото разбиране, тя не следва да се пошегува с. Той ми разкри, че вие имате необходимите за изпълнение на тази предложен Не нестопанска цел на проекта, които ще бъдат фокусирани главно върху майката и детето здравеопазването качества. Този проект ще бъде финансиран изцяло от икономиите живота на мен и покойният ми съпруг на г-н Дейвид Картър. Моля, не забравяйте да се свържете с мен, ако се интересувате от връщане на това поколение чрез вашата безкористна служба. И имайте предвид, че труда на любовта, не ще бъде в вена както съм насочено адвоката ми, че трябва да приемете, за да стартирате тази организация, 10% от всички активи (дълготрайни и настоящи) да бъдат разпределени към теб, все пак се прилагат правила и условия. Ако проявявате интерес, моля не се колебайте да се свържете с мен, така че аз мога да ви кажа повече за себе си и всичко, което трябва да знаете за този проект.
    Моля, пишете обратно към мен на моя частен имейл адрес: kathy19091@gmail.com
    Останете благословена с любов.
    Катрин.

Dear Sir,
    We have been instructed by your customer to make this transfer to you.
    Please find the attached payment copy for your reference. Payment is sent according to the instruction on invoice received from customer.
    Best
    Regards
    Rahul
    Undevia
    UAE Exchangers
    LLC
    Ground Floor Inside Al
    Manama Hypermarket Opp. LuLu Center,
    Ajman
    United Arab
    Emirates
    Phone:
    +971-6-7448015
    Fax:
    +971-6-7428438
    Email:
    ajmalmanama.branch@ae.uaeexchange.com

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Да, ама в наше време се свършиха глупаците, които ядат доматите с коловете. И ако в някоя невъзможна или причудлива сделка не ти е много ясно кой е глупака, редно е да се замислиш дали това не си ти.

Пиша го това, защото напоследък много се нароиха измамниците, които разпращат мейли че уж си спечелил от някаква лотария милиони долари (евра). Няма проблем да ти ги изпратят веднага, ама първо трябва да платиш 1000-2000 долара за адвокат или за еди-какво си. Ще останете учудени колко много глупаци се връзват на този номер. Бизнеса с измамени глупаци по тази схема сигурно навърта по няколко милиарда долара на година.

Както е казал Айнщайн - има само 2 безкрайни неща в този живот - вселената и човешката глупост. За първото обаче не е много сигурен.
    Ха, ха... и аз печелих милион долари. Пет пъти ми писаха да си ги взема. Казах им на коя банка съм клиент и те вече не ми пращат такива съблазнителни писъмца. Иначе с удоволствие бих ги получил.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Досега съл получавал 3 предложения.
    Първото е да направя пчелин на мое име със 100% финансиране. След като се изплати пчелина в двоен размер, всичко остава за мен и другата страна няма повече претенции.
    Второто е отново със 100% финансиране, но да поставя кошерите на вече изграден пчелин. Чистата печалба се разпределя 50/50.
    Третото е от колега, който иска да му направя пчелин на моя земя и да се грижа за семействата, а печалбата 50/50.

И трите не са измами!

Проверявайте и обмисляйте добре всяко едно бизнес предложение. Аз съм на принципа "винаги гащите вързани с 2 канапа". Нотариусите, преводите по банков път и договорите са винаги добре дошли.
    Има много измамници, но има и добри предложения! - Мислете преди да вземате прибързани решения.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Колега Saras, нещо не ви разбирам. Казвате има и по - нагли хора. Кого визирате? Давайки този пример с вас просто се чудя. 20 кошера за 20 000 евро? И каква е тази гаранция - 1 тон мед? А дано ама надали. След това виждам по - долу 10 отводки на тази цена. Искам да питам тези 10 отводки за 20 000 евро или и те да влизат към 20 - те кошера? Та не разбрах кои са наглите хора. А бе вие да не си правите майтап?

Автор
    Регистриран
    27.04.2013

Нещата са сравнително по-прости в случая.Човека ще продаде меда за 10-15000 евро в собствената си страна и на практика ще избие голяма част от инвестицията.Няма да инвестира в машини и труд, защото аз ще му извадя меда.Сметката така я направих,че човека да остане доволен.Предния пост не разкрива подробности, защото наблегнах на комичната страна на ситуацията.До пролетта има все още време и сделката може дори да не се осъществи.

Това с лотарията и прочие от много години ги въртят, явно има кои да им се връзва все още.Телефонните измами в България, станаха банални, но номерата продължават, защото атакуваната група са предимно пенсионерите, като част от тях са неадекватни.Иначе подкрепям изцяло казаното от теб, там където нещо изглежда прекалено хубаво, за да е истина, вероятността да е измама е почти сигурна.

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Колега Saras, нещо не ви разбирам. Казвате има и по - нагли хора. Кого визирате? Давайки този пример с вас просто се чудя. 20 кошера за 20 000 евро? И каква е тази гаранция - 1 тон мед? А дано ама надали. След това виждам по - долу 10 отводки на тази цена. Искам да питам тези 10 отводки за 20 000 евро или и те да влизат към 20 - те кошера? Та не разбрах кои са наглите хора. А бе вие да не си правите майтап?
    Да целта е майтап, но ситуацията е реална.Спазарих 20 кошера за 20 000 евро с условието, че ще произведат поне един тон мед през тази година.Гаранцията е свързана само с тази година и ако се наложи ще дам от моя мед.Дори това да означава да дам целия тон от себе си.
    Десетте отводки за 20 000 евро беше предложението от човека, който ме свърза с клиента.За мен това си е измама, дори теоретично да не е и беше отхвърлено.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Saras Виж публикацията
    Да целта е майтап, но ситуацията е реална.Спазарих 20 кошера за 20 000 евро с условието, че ще произведат поне един тон мед през тази година.Гаранцията е свързана само с тази година и ако се наложи ще дам от моя мед.Дори това да означава да дам целия тон от себе си.
    Десетте отводки за 20 000 евро беше предложението от човека, който ме свърза с клиента.За мен това си е измама, дори теоретично да не е и беше отхвърлено.
    Въпреки, че повтори първия си пост, разбрах що годе нещо. Да питам пак. Един кошер струва 2000 лв. Какъв е този кошер - златен? Това не е ли измама? Дава се гаранция, че ще се изкара един тон мед. В случая и меда ли се продава - този мед който още не е произведен?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч

Докато има балъци ,ще има и тарикати Мен живота ме е научил,че няма нищо безплатно на този свят,както и скъпото и евтиното са в два различни магазина.
    Трябва да си много глупав и наивен за да мислиш,че ще ти паднат "ей така" една камара кинти,ама точно на теб и точно сега ......
    Но щом минава този номер,тарикатите ще печелят от наивни и глупави хора....

Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Въпреки, че повтори първия си пост, разбрах що годе нещо. Да питам пак. Един кошер струва 2000 лв. Какъв е този кошер - златен? Това не е ли измама? Дава се гаранция, че ще се изкара един тон мед. В случая и меда ли се продава - този мед който още не е произведен?
    Колега знам, че ти се струва странно как един кошер може да се продаде за толкова пари, но света изобилства от такива примери.Ще дам пример със златото, където един грам варира от цената му на борсата до хиляда и повече евро за грам, в зависимост от кого го купуваш.Няма измама в това да искаш висока цена, а в това да скриеш някаква негативна информация за продукта си и в последствие клиента да се почувства излъган.Има бутиков мед за хиляди левове и на мен ми се струва златен.Гаранцията означава, че каквито и обстоятелства настъпят, човека ще има един тон, чрез който ще покрие част от инвестицията си.Ако пчелите добият примерно по 60кг на кошер, клиента получава тон и двеста.Ако продукцията е по-малко от един тон, ще го копенсирам с разликата аз.Например са добити общо 800кг, добавям 200 и получава обещания минимум от един тон.

Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •