Може да ви се стори смешно, но преди около 25 години веднъж жена ми ме води на някаква врачка в Силистренско. Бях просто шофьор, но имах шанса да присъствувам на разговора. Това което го чух ме втрещи. За бъдещите предсказания не мога нищо да кажа, но за миналото всичко казано беше абсолютно точно, включая и с цитиране на дати, имена на хора и т.н. Все едно сме седнали да си приказваме с приятел, който цял живот е бил до нас и знае абсолютно всичко за семейството. Според мене това си беше демонстрация на ТЕЛЕПАТИЯ в най-чистата и форма - тя просто четеше мислите ни. Та от тогава съм склонен да вярвам, че човешкият мозък има неподозирани възможности, които обаче нашият създател ги е заключил по неведоми за нас причини. И от време на време някъде по света се появява човек, при който една или друга заключена способност се отключва, и това всява страх и ужас в останалите. И това не е само в наше време - това го е имало и в миналото (например историите за гадателки, вещици, пророци и т.н.).
Като цяло не вярвам на всичко това и подхождам силно критично, но винаги си остава в подсъзнанието едно на ум ..... амо ако ......
Та ако референциите за този индийски гадател са верни и е познавал толкова много пъти, баш за България ли ще сбърка? Това според мене е типичен случай, при който трябва да подхождаме критично, но за всеки случай да се подготвим и за ситуация от типа "ами ако е вярно .....". Обикновенно измамниците и шарлатаните се разобличават много бързо, но когато човек пророкува дълги години и вече му се носи славата, тогава е редно поне от малко малко да се замислим ...... Това е от теорията на Риска и методите за неговото управление.