Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 65
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
    Жалко, че така и не разбрах в този форум как да качвам снимки та да покажа тези конфигурации.
    Влез в чата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
    Ch.Atanasov, тази есен / а и предни години, но по малко бройки/ превъртях 150 семейства /фарар/ като смъкнах двата магазина които бяха над ХР върху дълбоко дъно и върху тях сложих двата корпуса които бяха плодник през активния сезон.Но пак казвам, при мен магазините са основно два, в редки случаи три.А десетина броя са с по две семейства едно върху друго.Жалко, че така и не разбрах в този форум как да качвам снимки та да покажа тези конфигурации.
    Цитата е от мнение на колега.Не съм имал намерение да споря кое е възможно и кое не.Пуснах го по повод коментариите за лекция от Софрон.Пак да повторя : не вярвайте сляпо на теориите.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Цитата е от мнение на колега.Не съм имал намерение да споря кое е възможно и кое не.Пуснах го по повод коментариите за лекция от Софрон.Пак да повторя : не вярвайте сляпо на теориите.
    Няма как да спориш ,когато изобщо не си го пробвал за мен това е най лесния начин заедно с Фарар да отглеждаш голям брой семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Няма как да спориш ,когато изобщо не си го пробвал за мен това е най лесния начин заедно с Фарар да отглеждаш голям брой семейства.
    Аве пичове ,какво ви става.Единствената ми идея беше по повод недомлъвките на Софрон споделени от колеги ,да ви кажа вече за трети път :не вярвайте сляпо на теории.Нищо повече.Ако толкова търсите спор ,ще ви кажа автора на цитата ,да си спорите с него.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега Радо ,стана ми интересно -с моят съвет към колегите ли не си съгласен или с цитата от мнението на колегата?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Някой тънкости си ги премълчават абсолютно всички.Примерно за последния запис на Софрон така и не даде подробности как прави ранните майки отговори за воалирано колкото и настоятелно да искаха да им се обясни на колегите .
    "Доволно" си отговори на въпроса... Обединява три ДБ в един или поне от трите прави/подсилва един отглеждач, а за търтиете каза, че използва не строителни рамки, ами основи с търтиеви килийки(той Котларски беше писал във вестничето си преди около година за тия основи, от Полша били).

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не ти, ама приберно бай Иван като вари два казана ракия на година се хвали тука, ама да си чул/прочел някой който вари по 10+, че и то от спирт примеро, а не от плодове или джибри...?!?

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    След като е събрал толкова аудитория и се е изпънал пред нея, искам да питам защо ще забранява да се снима, а и ще премълчава някои от знанията си?
    Продава незаконо отводки, продава(дори и изнася) незаконо пчелни майки, използва амитраз(не съм особенно запознат с този препарат, но не обърнахте ли внимание, че спомена - "днеска го има в пробите, след два-три месеца се е разпаднал", и го няма, че то някой някъде беше писал подобно нещо за едни други забранени вещества, и за причината защо някой си продавали меда напролет...) за третиран на пчелните си семейства - ами явно има човека какво да "крие"...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не ти, ама приберно бай Иван като вари два казана ракия на година се хвали тука, ама да си чул/прочел някой който вари по 10+, че и то от спирт примеро, а не от плодове или джибри...?!?

Продава незаконо отводки, продава(дори и изнася) незаконо пчелни майки, използва амитраз(не съм особенно запознат с този препарат, но не обърнахте ли внимание, че спомена - "днеска го има в пробите, след два-три месеца се е разпаднал", и го няма, че то някой някъде беше писал подобно нещо за едни други забранени вещества, и за причината защо някой си продавали меда напролет...) за третиран на пчелните си семейства - ами явно има човека какво да "крие"...
    Две мнения от 21-22.10.2015г
    Изводите всеки да си ги прави сам, че да не изляза отново аз лошия.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Искам да съобщя една неприятна новина, която най-вероятно няма да се появи по медиите.

Група пчелари, сред които има и мой познат, са решили да третират за акар с ТАКТИК, който съдържа АМИТРАЗ. Използвали са противогази (маски) и пушалки, и са спазвали всички предпазни мерки. Не са дооценили обаче факта, че отровата може да се абсорбира в тялото и през кожата. Накратко - пушалката нещо се е задръстила, и са се мъчили да я поправят, пипайки я с голи ръце. Нищо не им се е случило, но вечерта здравословното им състояние силно се е влошило и са постъпили в болницата. Постъпил е в болницата и един друг техен приятел от някакъв сервиз, на когото са дали пушалката да я ремонтира. Специално този, който е ремонтирал пушалката, попада направо в реанимацията и едвам са го спасили. Още един от групата е в реанимацията и през нощта умира. Другите двама не са влизали в реанимацията, но проблемите със сърцебиене, високо кръвно и други ненормални сиптоми продължават вече няколко дена.

Не ми беше удобно да разпитвам за повече подробности. Не искам да казвам и имена. Просто реших да ви разкажа за случая, като така се надявам да ви предупредя и може би да спася и някой от вас, ако случайно реши лекомислено да си прави експерименти с опасни отрови, без да е наясно какви са методите за лична защита и безопасно ползване.

Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Смятам, че на някои ще им е интересно.

Mechanisms of differential toxicity between honey bee (Apis mellifera L.) castes with an emphasis on coumaphos

Прикачен файл 5230

(Не помня дали съм го качвал вече)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега Радо ,стана ми интересно -с моят съвет към колегите ли не си съгласен или с цитата от мнението на колегата?
    Не ми харесва,че нямаш собствено мнение по въпроса ,а използваш думи на Скутелатор и винаги коментираш как нещо няма как да стане или колко трудно ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да ,да -ясно.Какво да правя- черноглед съм си.

Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •