Ще се продава всичко, разрешено от закона. В момента все още не съм лицензиран, така че законно мога да продавам само пчелни семейства и голи пчели без майка. Когато (и ако) получа лиценз, тогава ще продвам пълния комплект от пчелни продукти - майки, отводки, рояци и всичко останало.
Специално за пчелите на килограм - мислех да използвам сандъчетата от фибран, които вече имам и ми струват някъде около 5-6 лева едното. Ако в него сложа 2 килограма пчели, то тогава транспортната опаковка на всеки един килограм излиза някъде около 3 лева.
След проучване на въпроса с транспортните сандъчета за пчели обаче се оказа, че сандъчетата трябва да са много по-сложни и по-скъпи. Трябва да са с голям обем, да имат големи мрежи от 2-те страни, да имат разделителни летви при товарене на палет и т.н. Не съм подготвен за тази ситуация и поради тази причина не съм потвърдил нито една заявка. Знам обаче кой колко ми е заявил, и ако се появят излишни пчели, ще потърсим с колегите начин за евтино транспортиране.
Тъй като интереса определено е голям (предполагам заради по-ниската цена от тази на отводките), то определено си струва човек да работи в тази насока.