Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    В събота времето беше мн хубаво и пчелите облитаха.Дано са използвали хубавото време да пренесът медец от крайните пити и да се прочистят.Не съм отварял да проверявам дали имат запаси.Някой питки ще слага ли?Аз мисля ако слагам да е някой слънчев ден в края на Януари.Весело изкарване на празниците!

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Реди минути бях на пчелина.Много хубаво време което позволява да се прегледат семействата.При мен кълбата бяха частично разпуснати като обхващат 6—7 междурамия.Разположени са отпред.Имат запаси от мед но аз им поставих и по една медена питка.Облитат активно.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес,след 90 дена "раздяла",раздадох зимните дажби.Медови запаси..като миналата зима и като по-миналата и....Всички са на лице.Има 2-3 доста заслабнали-с майски,роеви майки.За пило не съм гледал.След 50-60 дена пак ще се видим за бърз преглед за пило...Въпреки добрите мед запаси,питките ги захапаха още във въздуха...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри P_20180108_133821.jpg‎   P_20180108_134100.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    От 15-тина семейства в които погледнах само едно беше качило върха на кълбото над рамките. Никакви признаци за наличие на пило, но не съм вадил рамки за да видя със сигурност. Винаги по това време е имало малко и си мисля и че сега е така. Прогнозата за много топла следваща седмица се смени и заставам в готовност, но за сега питките ще почакат.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    А,кога мислиш да слагаш питките.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Питка или рамка с мед над рамките ще получат само нуждаещите се в края на месеца или началото на другия в зависимост от метео обстановката.
    Миналата зима нужда имаха около 20-25%

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Студ им трябва сега на пчелите, средата на зимата е. Топло ще им трябва, кога цъфне жанката. Ма карай.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Всъщност,студа трябва на нас,за да си мислим,че пчелите няма да заложат пило,но...."студеното" е необходимо на есен за по-бързо преустановяване на осеменяването...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    6 междини е добре сега. Тия 6 междурамия след месец ще гледат 3 пити пило. То тогава ще им трябва сериозното хранене. И летеж, цъфтеж.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Студ им трябва сега на пчелите, средата на зимата е. Топло ще им трябва, кога цъфне жанката. Ма карай.
    Да, но сега е топлото, тогава ще е студено, ще вали, няма прашец, няма мед. Тогава ще е време за сиропи, които допълнително ще вкарват влага в семействата, а оттук и нозематоза, която само седи и чака своя звезден час.

Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •