Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 277

Тема: Любопитно

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Това което се продава по нашите магазини и ние наричаме канела, всъщност не е канела. Канелата расте само в Цейлон и е доста скъпа.
    Това достатъчно скъпо ли е ?

http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B...%BC%D0%BB.5540

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    От преди три години забелязах, че пред един кошер има много подмор и това през май - юни, юли... Кошера си работи добре - пчели много, мед също. В този кошер за първи път открих и търтей с бели очи. Какъв беше подмора? Беше само от търтеи. При прегледите забелязах, че 2/3 от търтеите са с недоразвити крила. Поради тази причина излизайки от кошера и при опита да литнат падат и умират. Останалата 1/3 от търтеите са си нормални. Както казах семейството е в отлично здраве и си дава мед доволно. Какво ще кажете по въпроса? Само няма да говорим за кърлежи - няма. Проверил съм щателно.

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    От преди три години забелязах, че пред един кошер има много подмор и това през май - юни, юли... Кошера си работи добре - пчели много, мед също. В този кошер за първи път открих и търтей с бели очи. Какъв беше подмора? Беше само от търтеи. При прегледите забелязах, че 2/3 от търтеите са с недоразвити крила. Поради тази причина излизайки от кошера и при опита да литнат падат и умират. Останалата 1/3 от търтеите са си нормални. Както казах семейството е в отлично здраве и си дава мед доволно. Какво ще кажете по въпроса? Само няма да говорим за кърлежи - няма. Проверил съм щателно.
    Самуил?

Извинявам се за спама

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Самуил?

Извинявам се за спама
    Хей ferdy, къде ме заби с този Самуил? И не се извинявай за спам, че аз ако си взема забележка гледайки теб ще трябва да се извинявам в началото, края, че дори и в средата на всеки си пост. Ама какво да се прави - нали трябва да си убиваме времето когато няма какво да правим.

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Е, аз навлизам полека, че да не ме изгоните без време

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Въпросния кошер 3 години подред със една и съща майка ли е! Ако случайно е в което дълбоко се съмнявам ,смяна на генетичния фонд оправя нещата
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не си ли прочете книжката? Нали уж вече пита за тия "бели очи".Явно чакаш и "скутелатор"-а да ти го разясни по научному.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не си ли прочете книжката? Нали уж вече пита за тия "бели очи".Явно чакаш и "скутелатор"-а да ти го разясни по научному.
    В случая става дума за видоизменени криле, а "белите очи" е само за допълване на картинката. Май четеш през ред.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Въпросния кошер 3 години подред със една и съща майка ли е! Ако случайно е в което дълбоко се съмнявам ,смяна на генетичния фонд оправя нещата
    Възможно е да е, но като не си спомням, а и тефтера нещо беден от към 22 номер. Трета година е защото аз първата година на майката не я смятам като работна. Първите 10 000 км са само за проба. Но днес вече е без нея. Но да ти кажа тази мутация ми харесва. Самопочиства се от търтеи, дава си нормално мед, не е пренаселено с излишни лакомници.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Е, аз навлизам полека, че да не ме изгоните без време
    От характеристиката на ТТ данните, които Матеев даде за теб, едва ли някой ще се опита дори и да си го помисли. Хубавата жена за мъжете е като феромоните на майката за пчелите.

Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •