Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 200
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    И всичко това на цена 6-7 лева, докарано до тука в България.

Ха сега ми кажете как да давам 8-10 или 12 лева за нашия мил роден български восък, пълен с молци, боклуци и 50% черни като катран пити ?????

Според мене за непречистен Български восък не трябва да се дава повече от 7 лева, а за черни пити - 6 лева, а за восък с боклуци цената още трябва да се намалява. Хубаво е Българския пчелар да иска висока цена на восъка, но нека преди това го докара до нивото, което е на снимките по-горе. Тогава може и да получи 8 или 9 лева, но може и да не ги получи, след като алтернативата с вноса е по-евтина.

Европейците може и да изкупуват по 10 лева, но трябва да е първо качество (жълт) и да изглежда като на снимките по-горе, и да е добре пакетиран, и да е в големи партиди, и да е сертифициран и т.н и т.н. А това да продадеш само 10-20 килограма непречистен, смесен и мръсен восък и да дойдат да ти го вземат на крака - ами това наистина си е за не повече от 6 лева, и то ако питите са жълти.

Ясно осъзнавам, че на някои хора няма да им хареса тази информация, но какво да се прави - живеем в пазарна икономика, в която всеки търси по-евтината алтернатива.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Кое ти дава гаранция, че това е чист восък без примеси? В темата за цената на меда казваш, че ниската цена е съмнителна, това не е ли същото?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами мисля си, че тази китайска фирма няма да посмее да ме излъже. В мене тя вижда потенциален бъдещ голям купувач, и като такъв тя сега се старае да ми угоди. На нея е пределно ясно, че тази първа партида или ще отвори вратите за много бъдещи доставки, или ще ги хлопне завинаги. Освен това от нея сега получих и образци на пластмасови основи, като количествата за бъдеща доставка, които се спрягат, са 50 или 100 хиляди. Ще е цяло чудо, ако тези китайци си отрежат пътя към един нов клиент, като се опитат да го измамят с 500 или 1000 долара. Някакси не се връзва всичко това.

Имаме си и определена среща на Apimondia-та в Украйна. Те ще имат щанд. Малко е нереално точно такива хора да мамят. Пък ако все пак ме измамят - ами все някакси ще го преглътна. Такъв е живота - има добро, има и лошо. Ако ще е лошо - няма да ми е за първи път. Все някакси ще го преживея. Ако обаче е за добро - ами вече си имам създаден канал за евтин и качествен восък - това е нещо, което не можах да го постигна в България - значи си е успех.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Панаира Apimondia в Украйна е ключов от гледна точка на маркетинга. Не знам колко от вас ще го посетят, но трябва да знаете, че международни контакти се правят именно по такива местни панаири, а този освен всичко друго е международен. Всъщност това е най-големият панаир в света за пчелни продукти и всяка една самоуважаваща се международна компания ще е там. И ако въобще искате да направите нещо добро за себе си и за вашите лични продажби на мед, прашец и т.н. - ами трябва да отидете в Украйна. Същото важи и за покупките на евтин восък, основи и всико останало - пак трябва да се отиде в Украйна. Световния пчеларски бизнес за цялата следваща година започва и свършва с Apimondia в Украйна.

Ако искате да не го пропускате - трябва да започнете организацията на пътуването още от утре. Звучи малко като реклама, но това е самата истина. Който иска да направи нещо значимо в бизнеса си с меда, восъка или прашеца, не трябва да пропуска Apimondia 2013 в Украйна.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    България има ли национален павилион на този панаир или всеки участва като частен изложител? Има ли спонсориране за участието от някоя програма?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    А бе една страна произвеждаща основно боклуци на ниска цена не може да ми вдъхне доверие. Виждал съм по снимки как произвеждар разни неща в някакви мизерни цехчета без каквато и да е хигиена и спазване на норми. Отврат. Не казвам, че нямат и сериозни фирми, но процента им е много малък спрямо мършите. Все пак ти казваш, че ще си правиш основите за себе си и си преценяш какъв восък да сложиш, но ако тръгнеш да продаваш е редно да се напише от къде е восъка.
    А и на комунист доверие не мога да имам. Никой няма да те излъже на първа сделка. Логично е да изчака поръчката да стане голяма и съответно печалбата да е по-голяма...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Бас ловя, че 90% от техниката у вас е Made in China. Компютъра ти вероятно е Made in China. Всички техномаркети в България, всички компютърни и електронни магазини в България, всички магазини за часовници, за дрехи, за обувки и за какво ли не още имат 90% от стоките си с надпис Made in China. Отвори си часовника, отвори си телевизора, отвори си прахосмукачката, погледни отдолу на сувенирите, погледни спортните стоки и съоръжения (ако ги имаш) - навсякъде се мъдри Made in China.

Учудвам се, че има хора, които все още си мислят, че България е по-добра от Китай. че Българските стоки са по-добри от Китайските. Та това е една голяма самоизмама. Огледайте се - Китай е превзел света, а вие продължавате да храните някакви илюзии. При това съм убеден, че у вас всичко е покитайчено, така че тези илюзии са само на думи. Самоуспокояваме се с думи, а после отиваме в магазина у купуваме китайски стоки. А пред другите се хвалим "Кой, аз ли - нямам нищо китайско", което си е една откровенна лъжа.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Факт е, че са завзели света, но това не променя факта, че в голямата си част са боклуци и берем ядове с тях. И се купуват китайски боклуци не защото така ни се иска, а защото това се предлага. Ако имах избор бих ги избягвал.
    Ако конкретизираме за меда, би ли предпочел китайски мед пред български ако и нашия да е по-скъп?
    В крайна сметка ако те устройва този восък лошо няма, все пак цената е от значение.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Специално за восъка все още не знам дали ме устройва. Като дойде, ще го изследвам и тогава ще му мислим. Засега обаче се опитвам да се оттърва от предразсъдъците си. Опита ми ме е научил, че във всяка една държава има както свестни производители, така и тарикати и мошенници. Това важи за България, важи за Китай, важи и за всяка една друга държава по света. Света стана много малък и предразсъдъците от миналото вече не важат в настоящето.

Матеев защо не опиташ да организираш една ексурзия до Украйна мисля че ще има желаещи.

Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •