Да така е грешката е моя писал съм щуротии вчера.Все още не съм ползвал чекмеджетата,карам си само на едното дъно,тази пролет мисля да приложа на някои кошери.Първоначално публикувано от Димитър Бонев
Да така е грешката е моя писал съм щуротии вчера.Все още не съм ползвал чекмеджетата,карам си само на едното дъно,тази пролет мисля да приложа на някои кошери.Първоначално публикувано от Димитър Бонев
някой може ли да ме насочи от каде да си купя мрежата , предпочитам да е Бургас или някаде наоколо
Бургас,в к-с Изгрев,изгурелия супер,сега е автосалон на ауди,там има железария от която си купих плетена мрежа,а от прорязаната има в пчеларския до борсата,ако не намериш обади се ще ти подаря колкото ми остана,около метър е.
мерси колега , предполагам говориш за железарията която е на гърба на магазина на ауди![]()
Имам и колебание как да направя даната , понеже имам 3 готови кошера от модела с падащото дъно и мисля да го отрежа отпред 5см след входа и да напвавя разрез 20х20см примерно и отдолу вратичка че да се затваря зимата. Имам и други 3 кошера които мисля да бъдат с подвижно дъно, и за него се колебая как да стане дали да го направя с вадещи се табли едната с цяла мрежа обкантена с 5см рамка и зимата да направя плътна табла и да ги разменям? И колко мм. трябва да е разстоянието от таблата до долния край на рамката, за да си направя сметка как да стане фатката?
Аз бях решил да си купувам мрежа (сито) от строителната борса 9 лева квадрат, но като се замислих си поръчах от пчеларски магазин за 16.5 лева.
От един квадрат стават 6 дъна за 10 рамкови което идва няма и по 3 лева на кошер а става много по хубаво.
7,40 квадрата я взех от магазина който посочи колегата . Във форума един продаваше 80х100см за 9лв.
Да и аз си купих от тази, но прочетох че акара не пропада през нея и ще я ползвам за дъното и капака на корпусите наредени на кумин.
А за дъната ще си взема ромбуидната.
Не знам дали е вярно, но за 1 лев на кошер не ми се рискува.
Ромбуидната е 10лв.кв.м,колко мислиш,че излиза с нея?Първоначално публикувано от Nik_m
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
На мен ми казаха друга цена, 10 лева е идеално.
А и не можах да намеря та другата седмица трябва да има.
Явно аз съм я купил най-скъпо . Ромбоидната подцинкована с размер на ромба 5х3 чисто близо 17 лв за 1 м2 http://www.youtube.com/watch?v=_VWBYOZEWjc
Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))