Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 111
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Под чекмеджетата няма нужда от мрежа
    Да така е грешката е моя писал съм щуротии вчера.Все още не съм ползвал чекмеджетата,карам си само на едното дъно,тази пролет мисля да приложа на някои кошери.

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2013
    някой може ли да ме насочи от каде да си купя мрежата , предпочитам да е Бургас или някаде наоколо

Потребител
    Регистриран
    13.12.2012
    Бургас,в к-с Изгрев,изгурелия супер,сега е автосалон на ауди,там има железария от която си купих плетена мрежа,а от прорязаната има в пчеларския до борсата,ако не намериш обади се ще ти подаря колкото ми остана,около метър е.

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2013
    мерси колега , предполагам говориш за железарията която е на гърба на магазина на ауди

Имам и колебание как да направя даната , понеже имам 3 готови кошера от модела с падащото дъно и мисля да го отрежа отпред 5см след входа и да напвавя разрез 20х20см примерно и отдолу вратичка че да се затваря зимата. Имам и други 3 кошера които мисля да бъдат с подвижно дъно, и за него се колебая как да стане дали да го направя с вадещи се табли едната с цяла мрежа обкантена с 5см рамка и зимата да направя плътна табла и да ги разменям? И колко мм. трябва да е разстоянието от таблата до долния край на рамката, за да си направя сметка как да стане фатката?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз бях решил да си купувам мрежа (сито) от строителната борса 9 лева квадрат, но като се замислих си поръчах от пчеларски магазин за 16.5 лева.
    От един квадрат стават 6 дъна за 10 рамкови което идва няма и по 3 лева на кошер а става много по хубаво.

Наблюдател
    Регистриран
    26.03.2013
    7,40 квадрата я взех от магазина който посочи колегата . Във форума един продаваше 80х100см за 9лв.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да и аз си купих от тази, но прочетох че акара не пропада през нея и ще я ползвам за дъното и капака на корпусите наредени на кумин.
    А за дъната ще си взема ромбуидната.
    Не знам дали е вярно, но за 1 лев на кошер не ми се рискува.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Да и аз си купих от тази, но прочетох че акара не пропада през нея и ще я ползвам за дъното и капака на корпусите наредени на кумин.
    А за дъната ще си взема ромбуидната.
    Не знам дали е вярно, но за 1 лев на кошер не ми се рискува.
    Ромбуидната е 10лв.кв.м,колко мислиш,че излиза с нея?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На мен ми казаха друга цена, 10 лева е идеално.
    А и не можах да намеря та другата седмица трябва да има.

Явно аз съм я купил най-скъпо . Ромбоидната подцинкована с размер на ромба 5х3 чисто близо 17 лв за 1 м2 http://www.youtube.com/watch?v=_VWBYOZEWjc
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •