Очертава се трънки - търговците много добре знаят каква се очертава и за това звънят от рано.
п.п.ма дали ще се дигне цената - мога само да гадая!!!
Очертава се трънки - търговците много добре знаят каква се очертава и за това звънят от рано.
п.п.ма дали ще се дигне цената - мога само да гадая!!!
Като се очертава да е медна, дайте да го даваме на 2лв, а next_mad; !?Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Къде съм писал да го даваме по 2 лева....просто ви предпазвам от сънуване на розови сънища.....ако някой произвежда 5,50 или 100 кг мед годишно може да си го продава и по 20 лв буркана ако има кой да му го купи....аз говоря за цени на едро на които продаваме ние произвеждащите по над 1 000 кг годишно.....така че много моля без репчене и популистки лозунги!!!
Гледам на пазара- 5 лв. килограма , рапица. Не знам как я мислят тези хора...
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Уважаеми колеги пчелари. И тази 2016 година цената на полифлорния мед започва с УНИЗИТЕЛНИТЕ 4,20 лв. на килограм. През 2015 г. поне аз го продадох на 5,30 лв., така че призовавам всички производители ако имат възможност да изчакат да не продават меда си. Пчелите ни тровят, изчезват, субсидии няма, но картела на прекупвачите се оправдават с внос на мед от други страни и цената на нашият мед пада.
Колеги пчелари да не се заблуждава ме цената на нашият чист български пчелен мед е много по висока от тези 4 лева за килограм и ви призовавам ако можете не продавайте вашата стока за под тези 4 лева колкото и малко мед да имате. Не бъдете доволни на това което прекупвачите ни дават колкото да не умрем от глад трябва да си държим на стоката защото тя качествена и се цени по целият свят но под друг етикет.(за жалост)
На всеки е ясно, че цената меда се формира от много фактори.
Затова вместо да спорим дали е висока или ниска по-добре да пускаме само сухи факти.
В момента има ли някой, който дава изкупна цена на меда(без акация) над 4лв?
п.п. според мен цените на различните видове мед ще се задържат(за жалост), както миналата година , което е по-малкото зло.
то ако цената на едро е 4 лв пак добре....
Номер
Фирма
Полифлорен
Рапица
Акация 0887888909 Оберон Не вдига 0897833091 Не вдига 0895629363 3.70 лв/кг 0882175517 Изключен 0893444666 Симедтрейд Само проблемен мед
1 лв надолу1 лв надолу 1 лв надолу 0899330283 Хани фингар 3.60 лв/кг 5.50-6.00 лв/кг 0884927624 Изключен 0889639253 Янис Не вдига 0898532129 Меден маркет 4.20 лв/кг Не Няма цена Скоро Чужденец Няма оферта 5.00 лв/кг Няма оферта
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Характерна за различни кампании по изкупуване на селскостопанска продукция в България е появата на емисари на търговци, обещаващи по-висока цена. В болшинството случаи се оказва, че мълвата я пускат търговци, които още не са готови за изкупувателната кампания. Когато мълвата се разпространи, кампанията спира и всички се ослушват в очакване на високата цена, която така и не се появява. В това време търговеца вече се е подготвил и се появява на пазара, все едно нищо не е било. Както ги приказвам, може да ме заподозрат, че лобирам за търговците, но не е така, просто споделям какво съм виждал.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))