Аз съм съгласен да продължим спора. Дай си твоя алгоритъм, за да го обсъдим. Но премахни от него думичките "Анализираме ситуацията" или "Ако се съмняваме", защото това нищо не значи. Това е прекалено субективно (при различните хора ще е различно). В един истински алгоритъм трябва да има само точни и ясни стъпки от типа "ако броя на акарите е еди какъв си, то тогава правим еди какво си". Опитай се да формулираш такъв алгоритъм най-малкото за да си изясниш за себе си какво сам разбираш под думичките "анализираме" или "съмняваме се". И ако го публикуваш на форума, тогава вече можем да го обсъждаме.
Не ми се сърди, но аз оставам с впечатление, че нямаш пълна яснота за личния си алгоритъм. А повечето от останалите пчелари ВЪОБЩЕ НЯМАТ НИКАКЪВ АЛГОРИТЪМ. В резултат на това се получават много грешки с технологиите на третиране и начина за проверка. Така че хубаво е да го пообсъждаме - това ще е от полза за четящите тази тема.
Не се притеснявай - никой на никого не налага нищо. Само се представят различни възгледи и се вадят доводи в тяхна защита. Такъв е целия форум, а не само тази тема. Спорещите си излагат възгледите, а четящите сами си решават кое според тях е по-правилно. Все пак си имат собствени глави.