Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 57 от 107 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 561 до 570 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2013
    На един корпус(многокорпусни)

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Buikov Виж публикацията
    На един корпус(многокорпусни)
    Не размествай рамки да не убиеш някоя майка,храни с питки.Късмет

Наблюдател
    Регистриран
    13.02.2014
    Някой правил ли е пролетно подхранване от сироп+сухо мляко?
    Миналата година правих кърмова маса от мед+пудра захар+протеин/сухо мляко но не ми допадна защото разстоянието м/у рамките и таванката е малко а и усвояемостта не беше голяма. В момента съм им сложила по 600-700гр мед в торбички захлюлени под хранилките, за сега си го свалят но мисля от началото на март да почна подбудително със сироп+стартовит, попаднах на един текст от книгата на милан стоянов - на литър сироп 1-2 лъжици сухо мляко... или да им направя просто сироп а да им поставя тавички със соево брашно+протеин+сухо мляко да се "таркалят" /миналата година същото го правих само че без сухото мляко/ усвояемостта беше голяма

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Мисля че е важно да им осигуриш някакви подходящи протеини, независимо по какъв начин.
    В руската и румънската литература съм срещал мнения, че не било добре да се добавят протеини в сиропа, защото от него пият и пчелите събирачки, които по принцип не се хранят с прашец. Пак там препоръчват разделно хранене - чист сироп и отделно медо-прашецова смес или някаква протеинова питка и кой каквото иска, това да яде. Според мен обаче даването на протеини в сиропа не е чак такъв проблем.
    Това, с тавичките ми стана интересно. Как точно им ги даваш тия тавички с протеини?
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Това, с тавичките ми стана интересно. Как точно им ги даваш тия тавички с протеини?

Ето една статия по въпроса. http://www.farmer.bg/news_view.php?id=17553

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година месих питки с извара, няма да ви разправям какво нищо направих, ама поне белките нахраних
    За това тази година на магазина, може да не са от мед ама поне няма да вкиснат.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Миналата година месих питки с извара, няма да ви разправям какво нищо направих, ама поне белките нахраних
    За това тази година на магазина, може да не са от мед ама поне няма да вкиснат.
    Колега, ще споделиш ли пропорциите в рецептата с изварата.
    Ще съм благодарен да я науча, че и аз мисля да пробвам.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Наблюдател
    Регистриран
    13.02.2014
    изсушен и смлян

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Днес замесих въпросната рецепта, но ми се видя доста течно и увеличих пудрата захар. Питките сложих по обяд. Към 3h проверих как се приемат и останах доволен. Пчелите ги ближеха и ги гяха покрили целите. Аз също си направих мрежести дъна, и се надявам да събера малко прашец, че да не се занимаваме с глупости и догодина.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR Виж публикацията
    ...

https://www.youtube.com/watch?v=Zjhf3sQzChI

https://www.youtube.com/watch?v=DTIokgk2p0o

https://www.youtube.com/watch?v=1x0AZYeLnPk

Ако се налага мога да преведа криво ляво... ама утре, че днес румънския ми е на ремонт ;-)
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 57 от 107 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •