Кога горе-долу ще бъде гласувана и одобрена тази НПП 17-19. И къде ще можем да я четем и да си я свалим.
Кога горе-долу ще бъде гласувана и одобрена тази НПП 17-19. И къде ще можем да я четем и да си я свалим.
При настоящия бюджет да се дават пари за:
Мярка В: Рационализиране на подвижното пчеларство.
и
Дейност ІІ. Подпомагане на закупуването на техническо оборудване при първичния добив и обработка на пчелния мед
Е абсолутна лудост - какъв процент бенифициенти ще имат възможност да се възползват?!? Не ме разбирайте неправилно, не съм против съответните дейности, просто за тях е необходим бюджет от порядъка на десетки милиони.
Вярно е това което Искрен казва. НО е крайно време по пчеларската програма да се спрат да се финансират някакви глупости, изследвания, които никога не виждаме и т.н. Тези пари могат да се пренасочат директно към пчеларите и те да стигат точно до тях, а не до някакви научни колективи, вождове и т.н. Нищо против нямам спрямо научните изследвания, но си има други мерки по които те могат да бъдат финансирани, нищо против нямам да се рекламира БГ меда, но за толкова време се доказа, че това също е неработеща мярка.Крайно време е и без това оскъдния бюджет да се насочи само и единствено директно към пчеларите. Новите мерк,и които се предлагат за подпомагане могат да бъдат с доста занижен процент на подпомагане за да стигне бюджета за повече хора или да се поставят доста тежки условия които да пресеят всички мераклии за които важи поговорката "видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака"
Принципно ме мързи да пиша, но от мен да мине.Предвид нашата народопсихология, където има даром нещо (далавера), злоупотребите не закъсняват, затова трябва да се промени начина на възприемане на тези субсидии.Според мен е желателно да има безлихвени кредити със съответните лимити и критерии, които да развиват сектора на индустриалното пчеларство.Самото естество, че трябва да върнеш парите променя нещата коренно.Според мен до такива кредити трябва да имат достъп хора, които имат някакъв минимален опит в пчеларството, защото то е спецефично и вероятността за значителни загуби при начинаещ пчелар са големи.В този смисъл ще дам примерно условие от 3 години минимум, като регистриран земеделски производител и пчелин.Предполагам има много пчелари с опит, които знаят какво трябва да направят, но поради липсата на капитал, не могат да се развият, а с това и самия сектор.
И сега съществуват някакви мерки (явно неефективни) срещу това - получават по-малко точки при следващо участие. В новия период може да се предвидят и други по-сериозни мерки - например да се лишат от право на участие за един или повече приема.
В такива случаи (за лекарствата например) би могло да се предвиди преразпределително плащане аналогично на други видове субсидиране - ДФЗ знае банковите сметки на тези, които са си изпълнили надлежно инвестицията, и да компенсира занижения процент на помощта.
Само едно ще кажа. РАВНОПОСТАВЕНОСТ! Без региони, възраст, пол... нека има образование, опит, доказана дейност!
Сега съм кандидатствал покривайки максимума точки на които съм способен (в Русе) и съм резерва 508 при 204 одобрени...
Така или иначе сигурно щях да се откажа от участие поради ангажираност и финансови причини, но все пак има хора в моето положение, които са разчитали на тази помощ...
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
204 одобрени и 1200 резерва.(не ги броих - примерно ги казвам резервата- може и да са повече) Винаги съм бил против тези програми и винаги ще бъда. С какво колегата koragroup е по - незаслужил от първия или 204 от списъка? С какво другите резерви са по - незаслужили от тези 204. А те пък с какво са заслужили да попитам аз? Не мога да разбера защо едни ще ги тъпчем с пари, а другите само ще цъкат с език? Това лотария ли е или какво? Ами хайде направете пунктове като в тотото и по този начин ще може всеки да има равно участие. Спечелил - спечелил. Не - не. Егати тъпотията.
Не съм на 100% сигурен, но предполагам, че при равни точки решаваща роля играе "тайминга"(времето - първи подал документи, първи класиран), и нищо чудно някой ден пак да гледаме познат "филм" от преди няколко години...
Здравейте,
Според мен времето на подаване на документите, не трябва да е определящо! Не може, някой подал в първите, и по-малко събрани "точки" да бъде одобрен, а подалият в последния ден с максимален брой "точки"...........НЕ!
Поздрави, Г. Георгиев
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))