Одеве ми псна на топло и прегледах подмора на слабаците,за сега се държат-по двйсетина пчели,на 25ти ще получат питка-по график.
Одеве ми псна на топло и прегледах подмора на слабаците,за сега се държат-по двйсетина пчели,на 25ти ще получат питка-по график.
Аз пак вчера размразих едното ми семейство,включително и майката(снимах снимки,но не знам как да ги кача)
Днес ги ``затоплих``.Операция в която се съмнявам за ефект,оставих и 20сем.така както са си-без никакви затоплящи материали,по-натам ще си кажа има ли разлика
Чакаме облитане...?Подядох козите с една баля слама,дано ми простят някога...
И днес вали и не са се показали,ако до понеделник не се облетят ще звъня на Марешки
Вчера сложих първите питки за сезона от по килограм. Аз съм любител и живея далече от пчелите. Имам въпрос, кога да отида да сложа следващите? След седмица или две седмици? Мислих да махна мишепредпазителите, но някакво животно е ровило под двата полистиролни кошера. Не знам какво е то и отложих махането на мишепредпазителите за до следващите питки. Бях направил табла от депрон, която да поставям в улеите на дъното с цел контрол на акара и затваряне на вентилацията на дъното. На втората снимка се виждат парчета от таблата.
Вчера бях при кошерите обл.Велико Търново от два дена времето е страхотно,кълбото са го пръснали облитат яко и сложих питки нападнаха моментално,засега нямам нито една загуба семействата са силни и здрави засега,дано на всички колеги е така и сезона да започне с пълна сила![]()
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))