За предпазването,имам военен противогаз.Това което ми писа Пламен 25гр. разтворена в 100 мл.за 20 бр. ще ми свърши ли работа със фогера.
За предпазването,имам военен противогаз.Това което ми писа Пламен 25гр. разтворена в 100 мл.за 20 бр. ще ми свърши ли работа със фогера.
Как се прави разтвора за опушване с амитраз с газова пушалка?
За десети път АМИТРАЗА Е ЗАБРАНЕН и се натрупва във восъка и може да бъде открит в изследванията на меда години след като си го прилагал. Намери друго с което да третираш.
Амитраза е отровен за майката колкото и за обикновената пчела, докато при другите препарати майката има в пъти по-голяма устойчивост от пчелите. С други думи шанса да навредиш на майката с амитраз е много по-голям. Един приятел се чудеше защо на пролет му липсват 20-тина майки и когато тръгвахме да разсъждаваме спомена, че е опушвал с амитраз с изгаряне на лентички домашно приготовление.
Целия файл:...Of the five varroacides I tested, queens tolerated four (coumaphos, tau-fluvalinate, thymol, and fenpyroximate) at a higher dose (mg/kg body weight) than workers. In fact, when adjusted for that weight difference, queens (averaging 180 mg) tolerated 3-times more tau-fluvalinate, 6-times more thymol, at least 12-fold more coumaphos and 40-fold more fenpyroximate than workers (averaging 108 mg). These extreme discrepancies between castes indicate physiological differences in how the two castes are affected by varroacides. There was one exception to this pattern with queens and workers being equally susceptible to amitraz.
Винаги може по-добре.
аЗначи дълги години съм ползвал амитраз. Да ми загиват майки не е имало случай, дори след първото третиране кошера се възраждаше-работеше с пълна пара освободен от акара. Сега ползвам тимол и честа смяна на майките, амитраза имаше доста по добър ефект. Ползвах и перицина; Българското произвоизводство докато го имаше. Като чета някой писания, се чудя: Мойте пчели да не са по различни, А?
Хайде сега, не ми се нахвърляте като стършели.
Този пост е редактиран от Вълчан; 25.09.2014 в 14:42.
Аз пиша нормално и не се нахвьрлям на никой. Щом си доволен значи си работил с него правилно. Аз казвам какво сьм чел и давам файл, да не каже някой че си измислям. От там нататьк всеки има глава на раменете си.
Щом си работил с амитраз, колегата питаше за рецепта.
Винаги може по-добре.
А според теб?
Когато хвърляш различни пестициди в кошерите, пчелите или се научават да живеят с тях или евентуално умират.
Обратното също е вярно - често получавам сведения от различни пчелари че някоя от нашите майки е загинала по време на третиране с Варостоп. Това само би могло да даде идея на пчеларите с какви боклуци са пълни питите в кошерите, с които днешните пчели трябва да се справят.
И преди някой да си го помисли нека изпреваря събитията - ДА, селекцията за устойчивост на пестициди при пчелите е възможна. Този курс на действия използвани широко в земеделието,обаче, би предприел само някой психично болен. Продуктите от такива пчели биха представлявали риск за човешкото здраве.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
http://pchela-1902.dir.bg/_wm/librar...cc9a76018af8f4 Ето една статия, ако вече е била публикувана, се извинявам! Тогава я премахнете.
Колега скутелатор,върти ми се един въпрос,свързан с Оксаловата киселина и по точно за рецептата с пулверизатор - възможно ли е захарта в това малко количество,да действа като прилепител?Просто ми е любопитно.
Не знам. Рецептата ви я давам, така както ми беше дадена на мен. И ви я обясних, така както ми беше обяснена на мен. Аз не съм гений, учен, дори и умен не съм. Просто съм практик. Не си блъскам главата с неща, в които не виждам практическо приложение
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))