Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 54 от 683 ПърваПърва ... 444525354555664104154554 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 531 до 540 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За 2 дни по 15 градуса едно средно семейство колко мед може да свали да попълни запасите?

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зависи колко са му печени метеоролозите и счетоводителите и колко са му яки шерпите.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега Йорданов,окомплектовах информацията ако все още те вълнува да ми отговориш,както и всички други колеги.Въпросите ми са малко по-надолу.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Павка, вълнувам се наистина, но малките ме гонят вече от лаптопа и ти отговарям блиц. Първи въпрос - да, втори въпрос - не знам, нямам такива, трети въпрос - затварям мрежата изцяло, прелката отварям колкото им трябва на пчелите. Май си говорим за стимулиране на развитието ? Не ти го препоръчвам преди натюр прашеца в природата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ха,ха,и аз имам един звяр вкъщи,че и друг е на път,така че те разбирам.Те са по-важни,понякога обаче ти се качват...Като имаш време кажи,като затвориш мрежата,не се ли появява влага.Нали влагата се появява точно като почнат с пилото, а ти тогава затваряш отвора.Иначе утре съм на пчелина.Приготвих за всеки случай 8 питки с мед и пудра,а иначе пак ще си им напълня хранилките.Останалите не бяха качени и няма смисъл от тези гимнастики.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Стига ве, мислиш че гладуват ? Само за протокола ще взема и аз да погледна утре моите през найлона. Да ги видя накъде са тръгнали, иначе мед имат. По принцип в ДБ имам ли пило, не ме е страх от нищо, от влагата пък най-малко. Мрежата ще я затворя като реша че трябва да ги стимулирам, дотогава ако искат да гледат пило да се оправят сами, аз няма да ги спирам. На студената страна имам преградна дъска и после въздух до стената на кошера. Като видя че влагата е повече отколкото трябва, най ми е лесно да отвия найлона и завивката отгоре. А, и стеснявам разбира се, че рапицата не е за изпускане.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Днес бях на пчелина,имаше качени немалко семейства.Сложих им питки по 0,5кг. и напълних хранилките на които нямаше питки.Засега смятам да им оставя мрежата на 1/5 за да не се загреят прекалено.После не ми се гледат изхвърлени ларви.Найлон не съм им сложил,ако се разпуснат кълбата,смятам да карам с мед +100мл.на кг.вода.Дойде ли февруари почвам с протеинови питки и сироп.Аз съм изцяло на билки и мана.Какъв найлон е най-добре да се ползва,има ли тънкости?

Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Какъв найлон е най-добре да се ползва,има ли тънкости?
    Прозрачен и по-дебел.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    За това се досещам,мисълта ми е размера точно по външния размер на корпуса ли е?Моите кошери са с первази.По модел на Димитър Бонев са.Питам за тънкости относно заклейването,вентилацията, хранилката...

Размера не е от значение, стига да не е по-малък. Няма нужда и да е много по-голям, за да не виси много настрани. Не е естетично, а при вятър много шуми и е възможно да ги дразни. Тънкости няма. Покриваш плътно от горе и това е. Вентилацията става през прелката и дъното. Ако слагаш питки или дори хранилка е по-добре да е под найлона (за целта той трябва да е по-голям, а не точно по размерите на корпуса). Много практично е до го захлупиш с празе магазин или корпус и тогава да сложиш капака, особено ако има горна хранилка. Ако се налага (макар никога да не ми се е случвало), както ти каза и Йорданов, може леко да го отвиеш е единия ъгъл.

Страница 54 от 683 ПърваПърва ... 444525354555664104154554 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •