За троянската сливова имам много хубави спомени.Вярно че като бат Тянко се мъчихме с нея,но беше август и домакинът беше извадил една сланинка за мезе която се топеше в устата ти.Не знам как я правят балканжиите но нашата в полето не може да стане така.
Защото, полето раждало кратуни, а балкана хайдути!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Да ви споделя какво ще правя в началото на август.На едно място по полето знам едни круши и ходих да ги видя как са.Имат плод в изобилие и са почти узрели.Мисля да понабера и да направя малко крушова ракия.Пил съм веднъж отдавна и имам добри спомени за вкусовите и качества.
Аз действам така:Смилам крушите или ябълките с фуражомелката за да станат на каша.След това слагам захар и топла вода и бъркам всеки ден докато падне плода и остане само сока.Запечатвам и варя по най-бързия начин за да не изветря алкохола.Досега ми се е получавало винаги.Като смеля плода по бързо превира матреала.
А ние, как да сме сигурни, че наистина ти се получава?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Когато сваря и поотлежи малко ,ще ти се обадя да ми пратиш адрес да ти изпратя за проба.Със сигурност ще ти хареса,но айде докато не стане да не се хваля.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))