Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 51 от 107 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 501 до 510 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    то и комарите жилят

Кошери

Ще спрат да хапят като цъфне липа или нещо друго просто в момента нямат работа,не се притеснявай нас всеки ден ни хапят но не ги местим или продаваме не е толкова страшно. :D :D :D

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Може да е заради стреса от местенето им ,ако не престанат го помоли да им смени майките ,може да се кротнат ,по-принцип мразят брада коса козина,но и моите кучета и котки се движат между кошерите и не ги жилят ,а друг път на 20 метра без причина ме нацелват по няколко

Наблюдател
    Регистриран
    06.03.2011
    Дали не са ти стари питите? Когато са стари от многократното полиране обема им се намалява и тогава пчелите могат да станат малки.
    Сложи си една - две основи за градене.

Къде са ти маточниците? Ако са в средата означава, че ще си сменят майката. Ако са отдолу са роеви и се готвят за роене.
    Щом има маточници бих я сменила тази малка майка, макар че понякога малките майки може да са много плодовити.
    Ако маточниците са роеви би могъл да си направиш отводка.

Наблюдател
    Регистриран
    21.04.2013
    Имаше три маточника единият беше точно както описваш в долната част насочен нагоре
    Но пчели са толкова малко че не са се роили (съдя по броя им които не се е променял) Този маточник е отворен и няма и следа от майката нито нова нито старата
    Сега е на лице само един отгорната страна насочен надолу. Според причината беше стара майка.
    Няма как да са се роили това е отводка зета преди 20 дена Отводка на 4-ри рамки на която и добавих осхте две изградени. Само незнам какво стана с новата и старата майка. Наявам се че от последния маточник ще излезе майка

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2013

неук пчелар търси съвет...

здравейте,много се двоумя за нещо,работя в Гърция от 10 години(на 32 съм),но ми писна и искам да се прибирам вече.
    Дядо ми има 140-150 кошера,доволен е,от много години се занимава с това,но няма на кой да ги остави и много се надява на мен,а аз не разбирам нищо,но пък напоследък имам мерака да се занимавам с това,мястото е много спокойно и се чувствам добре там,но колко години ще ми трябват и има ли рискове ако остана сам с толкова много пчелни семейства,не искам труда му да иде на вятъра и последно ще мога ли да се изхранвам само с пчеларство...е разбира се ще има и градинка и зайчарник,но....просто се двоумя и не знам какво да правя,моля за съвет.

Не му мисли повече! Върти се покрай дядо ти той ще ти даде основата и малко по малко ще свикнеш с работата и материята. Още повече щом имаш мерак с малко четене, някой друг филм допълнено с опита от дядо ти за кратко време ще навлезеш. И не на последно може да се изхранваш от пчеларство с 150-200 кошера мисля че е постижимо. Успех!
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ianev
    Не му мисли повече! Върти се покрай дядо ти той ще ти даде основата и малко по малко ще свикнеш с работата и материята. Още повече щом имаш мерак с малко четене, някой друг филм допълнено с опита от дядо ти за кратко време ще навлезеш. И не на последно може да се изхранваш от пчеларство с 150-200 кошера мисля че е постижимо. Успех!
    Напълно подкрепям!
    На мен, това което имаш ти ми е мечта и план минимум за след 4 години. Да дава Господ живот и здраве...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2013
    искам да попитам силен кошер които няма майка ще даде ли добър добив на мед,аако има добра паша

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Да ще даде, но след пашата много рязко ще отслабне и то много.

Страница 51 от 107 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •