Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 51 от 82 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 501 до 510 от общо 817
    Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2013
    Колеги работя с лр кошери, като ползвам 2корпуса за плодник а за медови имам и магазини 17см и корпус лр .Може ли някои да даде съвет как наи лесно и бързо след акациевата паша да се предпази кошера от роене.Като след това да може да е ефективен на слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Слагаш магазина между двата корпуса и пей сърце.
    Като под магазина е майката с откритото пило, над магазина - запечатаното пило. Разделяш пилото по този начин.
    След 3-4 дни гледаш над магазина за заложени маточници и ги унищожаваш. Или изчакваш да ги запечатат и ги използваш за отводки.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    23.01.2015
    Не чакаш маточниците да узреят защото майката ще ги развали

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Слагаш магазина между двата корпуса и пей сърце.
    Като под магазина е майката с откритото пило, над магазина - запечатаното пило. Разделяш пилото по този начин.
    След 3-4 дни гледаш над магазина за заложени маточници и ги унищожаваш. Или изчакваш да ги запечатат и ги използваш за отводки.
    Така хубави матичници ли стават? Защото съм решил тази година да пробвам с метода на Демари за нови отводки.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Демари е мой човек-пълни ми капаните с рояци.Според мен демарирането е най-добре да се приложи за последната паша.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да поставя корпуса на 2ра позиция между пилото не съм пробвал защото ми се струва доста неправилно.
    По скоро начина е следния:
    Когато са на два корпуса и се налага да добавиш трети. Ротираш корпусите - втория с майката става първи, за втори слагаш новия корпус с ВО, като качваш от първи 2 рамки с открито пило, а две рамки с основи сваляш в първи корпус. Бившият първи , го качваш - трети. И ако е лошо времето, задължително храниш.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Тук също се налага да погледнеш за маточници, но не ги унищожавай - хубави са.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    По скоро начина е следния:
    Когато са на два корпуса и се налага да добавиш трети. Ротираш корпусите - втория с майката става първи, за втори слагаш новия корпус с ВО, като качваш от първи 2 рамки с открито пило, а две рамки с основи сваляш в първи корпус. Бившият първи , го качваш - трети. И ако е лошо времето, задължително храниш.
    И аз правих нещо подобно и там беше проблема, че свалям пилото в 1ви корпус който е в близост до още студеният въздух. С 2 корпуса всичко е добре, но при слагане на 3ти идва студено отготре и отдолу.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И аз правих нещо подобно и там беше проблема, че свалям пилото в 1ви корпус който е в близост до още студеният въздух. С 2 корпуса всичко е добре, но при слагане на 3ти идва студено отготре и отдолу.
    Студен, студен колко да е студен. Кой месец е това?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Април - Май

Страница 51 от 82 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •