Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 51 от 91 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 501 до 510 от общо 901
    Само може да предполагаме.....
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Днес след като се прибраха пчелите единия кошер ми направи впечатление, че от него се чува силно жужене а другия е спокоен.
    Кака е пречената?
    Често минавам през Монтана(Видин-Димово-Монтана-Берковица..) мога да отделя няколко минути.Според мен би трябвало вече да имаш пило.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Въпросния кошер работи доста усилено през деня постоянно влизат пчели с прашец, докато другия доста по малко. След застудяването ще видя как е и ще сложа лентите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Мисля си дали има пило?

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m
    Въпросния кошер работи доста усилено през деня постоянно влизат пчели с прашец, докато другия доста по малко. След застудяването ще видя как е и ще сложа лентите.
    Увеличи достъпа на свеж въздух.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2013

Имам 2 въпроса по снимките
    1- Тази хранилка трябва ли да е закрепена по някаккъв начин за покривната табла или как трябва да се постави?
    2-Дъното ми е изцяло от мрежа (метална) и има канали за ламарина, та дали да го оставя само на мрежа или да сложа ламарината?

Хранилката я закрепи,като заковеш малки летвички да и фиксираш отвора с тоя на таблата или ако слагаш изолация на таблата(стиропор,фибран),я фиксираш с изолацията.При мен с дупката на изолацията съм ги фиксирал хранилките.
    За ламарината според мен я сложи,а лятото я махай или само частично.По усет.

Наблюдател
    Регистриран
    28.02.2013
    Здравейте отново. Реших да си регистрирам пчелина и като дойдоха проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните да огледат мястото и кошерите и ми направиха забележка, че не съм сложил стикерите с номерата на кошерите. Та въпросът ми е от дясната страна където се изписва общият брой кошери, действителният брой кошери,които имам към момента ли да напиша или капацитета които са ми определили за пчелина?
    Извинявам се ако въпросът ми не е за тази тема.

Цитат Първоначално публикувано от Plamen Nikolov
    Здравейте отново. Реших да си регистрирам пчелина и като дойдоха проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните да огледат мястото и кошерите и ми направиха забележка, че не съм сложил стикерите с номерата на кошерите. Та въпросът ми е от дясната страна където се изписва общият брой кошери, действителният брой кошери,които имам към момента ли да напиша или капацитета които са ми определили за пчелина?
    Общия брой кошери не се пише никъде. От дясно на капака се изписва номера на пчелина, примерно 35682188, а от лявата номера на кошера и броя на семействата в него. Например 001-01 за едно семейство в кошера или 001-02 за две семейства.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Цитат Първоначално публикувано от Plamen Nikolov
    Общия брой налични семейства се пише на табелата на входа на пчелина .
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Страница 51 от 91 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •