Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 51 от 71 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 501 до 510 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз започвам да пиша табелата- не на прекупвачите!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Дори и да пусне малко акация, под 15 лева няма да я продам. На 7 лева мога да им продам акациев мед от Кауфланд.
    Акацията и липата винаги се харчат и буквално за няколко месеца ще свършат.
    Разговярях с колеги от цяла България и към момента всеки казва, че или няма нито капка или в най-добрия случай 1-2 кг на кошер и той вече е смесен с рапицата или с нещо друго. Колегите казват, че рапицата е много зле 5-10кг от кошер.
    Ако не изкупят всичката рапица и слънчоглед, то ще има фалирали прекупвачи.
    Тази година ще бъде трудна, ама повече за прекупвачите, отколкото за нас. Затова извивайте им ръчичките до счупване и не продавайте!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Дори и да пусне малко акация, под 15 лева няма да я продам. На 7 лева мога да им продам акациев мед от Кауфланд.
    Акацията и липата винаги се харчат и буквално за няколко месеца ще свършат. Ако не изкупят всичката рапица и слънчоглед, то ще има фалирали прекупвачи.

Съгласен съм с теб.Аз вече втора година продавам на буркан под 8 лв не съм давал.Миналата за една седмица продадох всичко.Хората и сега чакат.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Гответе се за протест.
    Нашите изкупвачи имат нови цени. Вече ми предложиха нова цена за рапица 3,50 при договока от миналата седмица 3,90лв. Бях решил като ми се обадят за проби да им кажа че за дега няма да продавам и ще изчакам по добра цена а те ме сюрпрезираха. Аз тази подигравка с труда ми няма да я преема. Само за информация ще ви кажа че както и миналата така и тази година рапицата в Румъния е вървяла малко над 5.00лв. а акацията над 10.00лв. за кг. Явно ние сме най големите глупаци.
    Ако наистина в Румъния са такива цените, какво ти пречи да натовариш буса с тенекии и да се врътнеш до Румъния. Разстоянието е малко, разходите по транспорт - ниски. Ако наистина е такава информацията, и е вярна, аз ще го направя този номер без да ми мигне окото.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако наистина в Румъния са такива цените, какво ти пречи да натовариш буса с тенекии и да се врътнеш до Румъния. Разстоянието е малко, разходите по транспорт - ниски. Ако наистина е такава информацията, и е вярна, аз ще го направя този номер без да ми мигне окото.
    Това беше първопричината да потърся тази информация, но и от протеста не се отказвам защото се чувствам лично обиден.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    И тъй като сме на вълна учебници...я да видим какво пише в тях.

"1. Печалба. Това е стремежът към намиране на оптимални резултати или най-доброто решение, но не винаги към максимална печалба."

13239269_10204772574354214_6964172513202538905_n.jpg
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цената зависи и от качеството, международния пазар е едно, но има и качество. А тези хора щом са дошли тук да търсят мед (скъп) значи качеството на този дето го имат и го купуват по посочените цени е ниско и много, много не се харесва ма виж ако успеят да го поразплодят с качествен БГ мед и ако го копнат и евтинийка - Гейм, сет и мач. Незнам дали някой знае примерно в съседна Турция колко е скъп меда, и там някакси международните ниски цени не влияят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    В една друга тема цитирахте цени на изкупуване на меда на 1,8-1,9 usd по света. Вие защо не изкупувате по тези цени след като се оказа че цените са били за паунд, а не за килограм?
    Нали ни внушавате че сте коректна фирма след договаряне, бъдете коректни и за предлаганата цена на световно ниво!
    Обсъжданите цени са за килограм, не за паунд, но не желая да влизам в излишни спорове, за да ви убеждавам в противното. В момента цената на Аржентински мед е 1.8 - 2.0 щатски долара за кг CIF европейско пристанище. Върху тази цена се добавя митото + транспортните разходи тук. Казват, че новата им реколта (добита в началото на тази календарна година) е добра - от порядъка на 70 000 тона. Има застъпване с мед от стара реколта около 8 000 тона.
    Цената на украинския мед е около 2 Евро / кг закаран до склад на клиента в Германия, включително платено мито. Докаран до България е с 5-8 цента по-евтин. Също има останали непродадени количества от стара реколта.
    Ако цените на външните пазари не бяха такива, а доста по-високи, както някои от вас мислят - каква тогава е логиката всички да изкупуват на 3 и - максимум 4 лв за кг или да не изкупуват изобщо? Нали не смятате, че ние диктуваме цените в България с публикациите ни във форума?

Примерът с Турция не е подходящ - първо защото Турция не е нетен износител на мед и второ - защото има редица търговски и административни ограничения на вноса. Там цената е по-висока, но вносът се изразява в прекарването по някоя тенекия мед в багажника от наши изселници, която са купили от познати пчелари в България.
    Българския мед, заедно с румънския, сръбския и унгарския наистина е търсен от купувачите, които внасят от Аржентина и Украйна и както е видно - държи за щастие по-висока цена. Украинският се продава хомогенизиран, анализиран, с платено мито и закаран в Германия за 2 евро / кг, а българският на толкова се изкупува от пчеларите.

Толкова по темата - който иска да вярва, който иска - не. Тези неща ги пиша, за да добиете по-ясна идея каква е конюктурата на пазара, тъй като с вас сме партньори, а не врагове. Не си мислете, че ние купуваме меда по 4 лева, а го продаваме по 8. Смятам, че ясно сме обявили условията си на работа и всеки от вас може да реши дали да продаде продукцията си на нас или на някой от останалите колеги на пазара.

Поздрави

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Обсъжданите цени са за килограм, не за паунд, но не желая да влизам в излишни спорове, за да ви убеждавам в противното. В момента цената на Аржентински мед е 1.8 - 2.0 щатски долара за кг CIF европейско пристанище. Върху тази цена се добавя митото + транспортните разходи тук. Казват, че новата им реколта (добита в началото на тази календарна година) е добра - от порядъка на 70 000 тона. Има застъпване с мед от стара реколта около 8 000 тона.
    Цената на украинския мед е около 2 Евро / кг закаран до склад на клиента в Германия, включително платено мито. Докаран до България е с 5-8 цента по-евтин. Също има останали непродадени количества от стара реколта.
    Ако цените на външните пазари не бяха такива, а доста по-високи, както някои от вас мислят - каква тогава е логиката всички да изкупуват на 3 и - максимум 4 лв за кг? Нали не смятате, че ние диктуваме цените в България с публикациите ни във форума?

Примерът с Турция не е подходящ - първо защото Турция не е нетен износител на мед и второ - защото има редица търговски и административни ограничения на вноса. Там цената е по-висока, но вносът се изразява в прекарването по някоя тенекия мед в багажника от наши изселници, която са купили от познати пчелари в България.
    Украйнския мед трябва да се тества с гайгермюлеров брояч и ниското му качество е всеизвестно. Нямах предвид внос или износ. В турция меда е скъп и се изкупува скъпо от техните производители, та моя въпрос е как той малко зависи от международната цена, и защо се хващаме за Канада и САЩ да не би те да са света? Нека погледнем при нашите съседни страни как седят нещата? В БГ всичко се изкупува ниско и се препродава високо големите печалби ги трупат търговците за производителя са трохите, това не е стимул за икономическо развитие , а обратното демотиватор. незнам тая година лоша кой ще Ви продаде акация на 6 лв за килограм успех.
    Този пост е редактиран от vasilevsa; 21.06.2016 в 11:43.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Аз определено смятам, че купувате меда по 4лв. и го продавате по 8 лв.
    Не вярвам и че осъзнавате добре че с тези добиви и с тези цени ни обричате на тотална загуба, но заедно с нас вие търговците ще тръгнете към дъното.
    Изкоментирайте ми с ясно и обосновано, защо изкупните цени в Румъния с в пъти по високи и като проверя дали коментара отговаря на истината ще застана до вас и до Матеев да защитавам вашите теории, до тогава за мен сте манипулатори търсещи по ниска цена с цер реализация на огромна печалба (имам предвид всички изкупвачи).

Страница 51 от 71 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •