Все си мисля, че не нарочно си изтребиха пчелите, а от незнание и прекаляване с третирането, което впоследствие доведе до фаталния край. Просто си унищожиха пчелите. А реването се зароди като мисъл в главите им за да могат по - безболезнено да се върнат в играта. А като гледам и ще им се получи. Радвам се за което, но не ми харесва начина за третиране с ОК от всеки. Като гледам как някои нямат и капка познание, а вече капят, пръскат, обливат....Ужас.
Идущата седмица се надявам да свърша тази работа с оксаловата киселина.Като се оборудвам с ръкавици,респиратор и очила и ги накапя.После времето ще се разваля ,така че сега е момента.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Колеги имам няколко въпроса относно третирането с ОК .Досега съм третирал само чрез пулверизатора,но мисля тези дни да ги окадя малко и въпроса ми е понеже семействата ще зимуват с магазини под плодниците трябва ли да увелича дозата от 2.5гр на семейство и има ли някакви проблеми че ще се опушат и магазините.Тоест дали ще е проблемно това че ще има полепена ОК и по питите на магазините и ще се отрази ли на меда догодина.И другия ми въпрос е - абе много оси тая година пред кошерите е килим и пак налитат .Дайте съвет как да се отърва направих два три капана с шишета и гроздов сок и сироп в тях но нищо не се улавя.
аз третирам като нашите съседи, така както е дадено в клипът - https://www.youtube.com/watch?v=fJtMkDOYt50
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))