Да не си започнал работа в НИМХ-БАН
Ако завали ще знам кого да псувам. Утре ще пренасям личинки.
3-ма майстори, 2 врати!
На баш майстора скоро ще му правя операция, че да му изкарам ръцете от г**а. Видях се в чудо, нито да го правя сам, нито майстори да викам.
Съседа гледа, гледа, гледа и вика: Ей...тука кат направите няколко дървени маси с пейките...голяма кръчма ще стане.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
То, не че не изтръсках и по някоя майка в отводките
Дано, че вече ми писна!
Единят е перфекционист, заварките ги заглажда с шкурка P2000, другия желязото го дяла с теслата.
На този с теслата докато му кажа, пантите "не така" и вече ги беше заварил. Като го видя с чука и... изтръпвам, чудя се каква умнотия ще измисли. "Абе...да ти се намира по-голям лост" - лоста е 2метра Ф35 плътно желязо
Другият - Поръчката беше 4 профила от най-обикновено желязо с фуния от ламарина. 4 месеца, заварки, шкурене, мерене, рязане, заварки на аргон... и накрая всичко от неръждавейка.
Ърнест Хемингуей
Днес времето беше перфектно. Реших да направя стартера днес, а не утре както е по график.
Направих стартера и тръгнах да си търся подходяща пита с личинки.
Реших да пренасям от една ветеранка.
Рамка 1: Мед и перга
Рамка 2: Мед, перга и запечатано пило
Рамка 3: Мед, перга и 5-10 подходящи личинки
Рамка 4: Мед, малко перга и 5-10 подходящи личинки
Рамка 5: Много запечатано и 5-10 подходящи личинки
Вече почвам да се изнервям...
Рамка 6: 5 броя маточници, захранени с личинки на 3 дни.
Рамка 7: 5-10 броя маточници
Рамка 8: Няколко маточника
Рамка 9: Много запечатано пило и няколко маточника
Продължавам да търся майката, а не я виждам
Рамка 10: Мед, прашец, запечатано пило
Рамка 11: Мед и прашец...
Рамка 12 Мед
Майката я нама, хайде пак.
Рамка 11: Майката се появи КРАСАВИЦА!
Рамката с майката в нов корпус, а стария кошер с маточниците на ново място. Летяшата пчела се върна при майката и всички доволни.
Стартера го върнах в старото му семейство и приключих.
Утре семейството с многото роеви маточници ще стане стартер.
Ърнест Хемингуей
Тази година за мен ранните рояци и разделени в роево, са си далавера. Досега нямаше паша, а сега са застигнали другите.
Зимните загуби са възстановени на 110 %, няма мед от акация, но той при мен никога не е сигурен. Ливадата разцъфна, липата почти е готова, а слънчогледът ще се застъпи с тях.
Търтеевото пило почти липсва, а и търтеите са поизгонени заради гладните дъждовни дни.
10:00 ЛИПАТА ЦЪФНА!
16:00 ЗАВАЛЯ ДЪЖД!
17:00 ДЪЖДЪТ СПРЯ!
20:15 ЗАВАЛЯ ДЪЖД И ГРАДУШКА СЪС СКОРОСТ НА ВЯТЪРА НАД 40КМ/Ч. В другия край на града дъжд няма, скорост на вятъра 5км/ч
20:30 ДЪЖДЪТ СПРЯ!
Този филм май-май сме го гледали вече
Ърнест Хемингуей
http://vbox7.com/play:533027e465
Внимание!Големи черни пчели ходят по липата
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))