Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 50 от 74 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 491 до 500 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    На пчелина храня с 300-400 гр. 65% инверт два пъти седмично от почти месец, понеже извадих по някоя рамка в повече, пък и бяха позаслабнали семействата. Сега повечето поизправиха гребена. Майките за сега снясат като пилото е между 2- 4 рамки. Ще им дам по още някоя хранилка до към средата на октомври. В града е съвсем различно положението сякаш са на друга планета. Градските ги докарах към средата на април. Не са и помирисвали захар, а от тях съм извадил почти 3 пъти повече мед от основните /средно от кошер/. Сега са на по 4-5 рамки пило и майките им продължават да снасят. За последните 3 седмици са забелили по 4-5 нови рамки, та сега меда в тях надхвърля 20 кг. Освен разликата в добитото количество мед имаше и огромна разлика в акара. На пчелина положението бе в пъти по-зле отколкото в града, където не видях и една безкрила пчела.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    По темата, аз смятам че към момента дори да няма много пило ако има достатъчно пчели, семейството спокойно ще изкара зимата.
    Развитието на семействата,тази година тръгна с месец по рано и приключва месец по рано,въпреки времето навън.За това пилото е вече към края си...при мен пилото е средно 2 рамки,а миналата година по това време беше два пъти повече....Кога ли ще тръгне пилото този сезон???Струва ми се,че за таз зима ще трябва повечко медови запаси....освен ако зимата не свърши още през януари..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://www.vbox7.com/play:9f344c4abd
    Чудя се да ли да не му дръпна 2 рамки с мед.Какво ще ме посъветвате?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    https://www.vbox7.com/play:9f344c4abd
    Чудя се да ли да не му дръпна 2 рамки с мед.Какво ще ме посъветвате?

Казват крайните пити за течение на въздушните маси.

Даката може и малко да чете ама мед яко скубе.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес понадникнах в 20-тина кошера,в повечето пилото е на приключване,а в няколко имаше само единични килйки пред излюпване.Чудя се не е ли малко рано майката тотално да спре работа.

И аз днес прегледах почти всичките си семейства.Установих ,че и при мен имаше няколко семейства,в които са спрели майките да снасят,а другите си поддържат около 2 до 3 пити с пило.Имаше и прясно пило на повечето места,но много малко.Определено яйцеснасянето е намаляло доста,даже е спряло в няколко семейства,но пък имаше достатъчно пчели за презимуване.Мислех да ги третирам с ОК края на ноември,но така като гледам ще е месец по-рано,заради спирането на майките.Така,че колега,това не се наблюдава само при теб.Но,както казват някои пчеларски капацитети "Пчелите си знаят работата" ..

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Пчелите, които не отглеждат пило късно есенно време изкарват повече.Ако сега имаш достатъчно пчели в кошерите ще изкарат няма страшно.Те си знаят работата няма да се самоунищожат я
    Може би си прав,някъде бях чел че пчели които не се занимават с отглеждане на пило живеят до една година

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И аз днес прегледах почти всичките си семейства.Установих ,че и при мен имаше няколко семейства,в които са спрели майките да снасят,а другите си поддържат около 2 до 3 пити с пило.Имаше и прясно пило на повечето места,но много малко.Определено яйцеснасянето е намаляло доста,даже е спряло в няколко семейства,но пък имаше достатъчно пчели за презимуване.Мислех да ги третирам с ОК края на ноември,но така като гледам ще е месец по-рано,заради спирането на майките.Така,че колега,това не се наблюдава само при теб.Но,както казват някои пчеларски капацитети "Пчелите си знаят работата" ..
    Пътва есен карам,благодаря за успокоението

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Да попитам,имам семейства с малко запас,ако им давам вечер по кило мед?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч

Това вече е проблем ,ако нямаш достатъчно мед в семействата,защото може да не презимуват.Подхранвай с инвертиран сироп,пък ако имаш достатъчно мед,подхранвай с мед,но само вечерно време,защото в момента са склонни към нападения.Ако не си стеснил входовете, ги стесни.Ако не успееш да ги запасиш с достатъчно медови запаси ,можеш да почнеш по-рано с питките.Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Медът е твърда храна и пчелите не могат да го смукнат.За да го смукнат най-напред трябва да го разредят.А откъде нощно време или ако са затворени ще вземат вода за разреждане?Въпросът не е само към теб.
    Подхранвай по късно във времето-декември(примерно)

Страница 50 от 74 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •