Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 172
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Между другото както вече разбрахте, аз съм много експедитивен. Днес пратих бус до Стара Загора да ми достави хранителен парафин и церезин. Също така всеки момент чакам да ми донесат 10 джезвета и 2 кесийки капачки за буркани. И след малко сядам на печката и започвам да се занимавам с алхимия - да лея восъци всякакви........

Решил съм да си подготвя образци от тънки плочици от чист пчелен восък, както и от восък, смесен с парафин и/или церезин в различни пропорции. След това вече знаете - замразяване и тестове на трошливостта.

И само след 2-3 часа ВСИЧКИ ВОСЪЧНИ ТАЙНИ ЩЕ БЪДАТ РАЗБУЛЕНИ !!!

Имам и една служебна информация от старозагорските специалисти, които твърдят, че във восъчните основи се слагат до 7% церезин и до 30% хранителен парафин.

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ivko
    някои знаели каква е цената на такава преса и да ли са сполучливи???

На панаира в Добрич имаше подобна преса а цената и беше 400 лв.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ivko
    някои знаели каква е цената на такава преса и да ли са сполучливи???
    Точно на тази преса цената е 600 лв., но не се продава. Още преди месец звънях и човека ми каза, че не може да насмогва на заявките. Каза ми нещо за края на лятото, но не разбрах дали на това или на следващото лято. С две думи - отсвири ме. Предполагам че му се е отворил голям пазар за износ и че въобще не му се занимава с българи.

Между другото опитах да си купя такава преса и от един гръцки електронен магазин, но те също ме отсвириха. По-точно препратиха заявката ми на някаква българска фирма - уж представител, а нямаше дори и WEB сайт. Говорих по телефона с някаква жена колкото да си изясня, че тази преса я нямат в България и трябвало да почакам. С две думи - те също ми убиха мерака.

Нататък историята я знаете - ядосах се и разпратих запитвания за оферти до една камара фирми и после купих машина от тази фирма, която ми каза че я има на склад и че могат да я експедират веднага.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Така, оперативката приключи.Давай следващите задачи!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Следваща задача: Решаване на проблема с дезинфекцията на пчелния восък и избиването на американския гнилец посредством нагряване до 130 градуса.
    Изпълнител: Неволята
    Срок: до утре вечер

Aз имам такава преса,направил съм не повече от 50 основи и се отказах.Няма производителност много къса основите а и още на 10-та сигурно на горната част силикона с е отлепи по средата колкото длан.После тук във форума видях как се прави такава ръчна преса за сигурно не повече от 30 лева.Аз платих около 640лв.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    При прясно изградените пити цвета е нещо като мръсно бял, но е плътен хубав цвят, докато восъчното бяло е полупрозрачно снежно бяло. Двете не могат да се сбъркат.
    Ок. Значи знаеш разликата. Предполагам, че знаеш и защо претопения восък е с различен цвят.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Юрка, ако четеш внимателно, ще разбереш че говорите за различни неща. Ти говориш за далак - истински чист ПЧЕЛЕН восък, а Матеев говори за прясно изградена пита върху основа. Нещата са различни.
    А и най после на колегата Матеев някой нещо да му откаже.
    Човека си произвежда пресите и си ги продава на цената, която иска и заслужава. За какво му е българския клиент, който само мрънка и иска да вземе най-хубавото за най-малко пари, за да каже после, че е взел нещо на далавера.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Не ме е яд, че производителите слагат някакъв процент химия с цел постигане на пластичност. Яд ме е, че са ни лъгали дълги години, и ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ.
    Ама ,че ти вярвал ли си им на производителите на основи ? :D :D :D Всъщност замисли се над това-пчелния восък не се фалшифицира с парафин и др. подобни,а се използва за подобрител на последните. Схващаш нали ,не се добавя парафин към восъка,а восък към парафина.

Следваща задача: Решаване на проблема с дезинфекцията на пчелния восък и избиването на американския гнилец посредством нагряване до 130 градуса.
    Изпълнител: Неволята
    Срок: до утре вечер

Погледни тези:
    http://www.bienencenter.com/wachssch...rbehaelter-75l
    Мисля ,че и АПИТОТАЛ имат добри решения.

Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •