Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 26 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 991

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от gojyto_
    Някой има ли нещо по голямо? 24-48 рамкова да каже как е ,има ли проблеми ?
    аз имам 24 рамкова - като има възможност да побере до 60 магазинни ДБ рамки,но и със тях пак зареждам по 24,защото диаметъра е малък и при повече рамки се нуждае от по-продъжително въртене (а и не мога да насмогна на тенекиите така).Със заварките проблем нямам,но и не е купешка.

Инак преди години,на изложението в Плевен ми направи впечатление центрофугата на един човек от Червен бряг - поне според мен беше направена много добре,но понеже вече имах центрофуга не съм се интересувал нито от цени,телефони,фирми и прочие.

Но и аз се интересувам все повече от марковите производители на пчеларски инвентар,и следя мненията със интерес - та наистина според мълвата как се подреждат тези трите фирми Лисон (не е ли със "з"),Лега и Логар ....... ма така като ги гледам,ми се чини да са от една мафия със теа "Л"-та,ама айде :D

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    От тази година работя с центрофуга "Ибис" на "Лега" - 16-рамкова за ЛР или магазинни ДБ. Изключително производителна и качествена центрофуга. Това са ми първите впечатления!

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2019
    Някой да си каже мнението за центрофугите na Konigin!

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    Някой да препоръча (от личнн опит/работа) КАСЕТЪЧНА центрофуга 8/16 или по голяма безпроблемно работещо доказала се?
    Ще върти само пълни новоизградени плодникови ДБ рамки.
    Имам радиална центрофуга,но ме мога да въртя пълни плодникови рамки ДБ (5 тела хоризонтално). Много се късат,или не се центрофугират добре заради ниската скорост.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от FreeBSD Виж публикацията
    Някой да препоръча (от личнн опит/работа) КАСЕТЪЧНА центрофуга 8/16 или по голяма безпроблемно работещо доказала се?
    Ще върти само пълни новоизградени плодникови ДБ рамки.
    Имам радиална центрофуга,но ме мога да въртя пълни плодникови рамки ДБ (5 тела хоризонтално). Много се късат,или не се центрофугират добре заради ниската скорост.
    Плодниковите дб не се ли центрофугират винаги хордиално без значение от типа центрофуга? В смисъл, ако се късат в радиалната, не би ли трябвало да се късат и в другата?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз напълно подкрепям Калинския, че трябва да има визуален контакт с продукта, сиреч меда. И наистина тия предварително запаметени програми с дигитални програматори са малко в повече за нашего брата.
    Бая народ изрева от тях. А аз съм изпадал в доста куриозни ситуации.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    А ако работиш с лежак ? А с корпусен ДБ? ....
    Е и аз това казвам де, представи си че работиш само с плодникови какво гърбене ще бъде и колко време ще губиш за центрофугиране. Между другото, точно с корпусни ДБ работи колегата на 99% инак тия пълни новоизградени рамки от къде ще се появят. Аз примерно ако съм, ако реша да се самоизтезавам по такъв начин, по-скоро ще си променя начина на обтелване на рамките отколкото да купувам нови центрофуги, само за да установя, че не ми се решава проблема по този начин.

Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз напълно подкрепям Калинския, че трябва да има визуален контакт с продукта, сиреч меда. И наистина тия предварително запаметени програми с дигитални програматори са малко в повече за нашего брата.
    Бая народ изрева от тях. А аз съм изпадал в доста куриозни ситуации.
    Така е Тянка, така е брат. Впрочем, аз нямам предварително зададени програми, само повторение на последното въртене. Дай някой куриоз от практиката, за да се посмеем

Заслужил Автор
    Регистриран
    27.06.2018
    Пчеларски район
    Тунджа-Марица
    А лично ти как констатира,че не се решава проблема по този начин, с хордиална центрофуга. Лични впечатления или .. ?

Наблюдател
    Регистриран
    03.03.2011
    здравейте .
    аз имам от червен бряг центрофуга 24 рамкова ,но много бавно сецентрофугира меда с ремъчна шайба .и се замислям да я сменям .имам 4 рамкова ръчна и с нея за същото време вада същите пите .

Страница 5 от 26 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •